Масовані удари й десятки жертв: ворог за добу обстріляв 10 областей України

Масовані удари й десятки жертв: ворог за добу обстріляв 10 областей України

Укрінформ
російська армія за добу здійснила обстріли десяти областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 30 вересня.

Сьогодні вночі та зранку ворог бив по Запоріжжю та околицях. Близько опівночі сили протиповітряної оборони збили кілька ракет, до Запоріжжя вони не долетіли. Вранці росіяни завдали ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді з міста. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово захоплену рф територію, щоб забрати родичів та відвезти допомогу. Відомо про 23 загиблих і 62 госпіталізованих. На місці зараз працюють рятувальники, медики, усі відповідні служби. Детальна інформація уточнюється.

У Чернігівській області за минулу добу зафіксовані три обстріли Чернігівського, Новгород-Сіверького районів із мінометів та САУ. Жертв і руйнувань немає.

По території Сумської області російські загарбники випустили майже 200 мін та снарядів. Били по кордону, цивільних об’єктах на території Білопільської, Зноб-Новгородської, Шалигінської, Есманської, Краснопільської, Середино-Будської територіальних громад та околицях села Юнаківка. Обстріли росіяни вели зі ствольної артилерії, мінометів і САУ. Троє людей поранені, одна людина померла у лікарні. Пошкоджені лінії електропередач та мережі інтернету у ряді населених пунктів. Через обстріл околиць села Павлівка пошкоджено 5 житлових будинків.

Вночі над Одеською затокою сили ППО збили два дрони-камікадзе на підльоті до Одеси.

У Дніпропетровській області росіяни атакували Дніпро та Нікопольський район. По Дніпру ворог бив "Іскандерами". Одна людина загинула, п’ятеро поранені. У місті пошкоджені кілька багатоповерхівок, гімназія, магазин, адмінбудівлі. Знищене автотранспортне підприємство: згоріли 52 автобуси, ще 98 пошкоджені. На місцях ударів працюють рятувальники та поліція.

Нікопольський район російська армія обстріляла тричі за ніч із "Градів" та важкої артилерії. Постраждалих немає. У Червоногригорівській громаді пошкоджені промислові об’єкти, 10 приватних будинків, водогін та лінія електропередач. У Нікополі пошкоджені кілька приватних будинків.

Читайте також: Ракетний удар по Миколаєву: з-під завалів багатоповерхівки визволили всіх людей

У Харківській області протягом доби агресори продовжували обстріли населених пунктів Куп'янського, Богодухівського, Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. Найбільше від ворожих обстрілів постраждали Куп'янськ та Куп'янський район.

За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, у Куп'янському районі госпіталізовані з пораненнями шестеро людей. Ще один поранений госпіталізований в Ізюмському районі.

У Луганській області за добу авіація Сил оборони України завдала 29 ударів уздовж лінії зіткнення. Підтверджено ураження шести опорних пунктів, 20 районів зосередження озброєння і техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів ворога. Крім того, підрозділи ППО збили сім БпЛА, зокрема п’ять - іранського виробництва, один гелікоптер Мі-8 та штурмовик Су-25.

Ракетні війська та артилерія уразили п’ять командних пунктів, 15 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, шість складів з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами, один зенітний ракетний комплекс та вісім інших важливих об’єктів росіян.

У Донецькій області вночі російські війська вели обстріли Мар'їнки, Красногорівки, Новомихайлівки, Костянтинівки Мар'їнської тергромади. Також ворог здійснив артобстріл Торецька, Залізного (зруйновані будинки), вів обстріли Очеретинської громади (Новоселівка Перша, Первомайське, Водяне), Васюківки, Яковлівки, Парасковіївки поблизу Соледара.

Зранку війська рф здійснили масований артобстріл центральної частини Авдіївки.

За минулу добу на Донеччині восьмеро людей загинули і 17 дістали поранення.

За інформацією оперативного командування "Південь", вчора ввечері Миколаївську область росіяни атакували п’ятьма дронами-камікадзе. Три "Шахеди-136" були збиті, один атакував адмінбудівлю у Миколаєві, ще один – об’єкт критичної інфраструктури в одному з районів області. За попередніми даними, постраждалих немає.

Також ввечері ворог завдав удару по житловому району Миколаєва касетними снарядами зі "Смерча". Троє людей загинули та 11 були поранені. Також є пошкодження житлових будинків та електромереж.

Вночі Миколаїв зазнав масованого обстрілу, попередньо, із зенітно-ракетних систем С-300. Дві ракети влучили у десятиповерховий будинок. Одну людину деблокували з-під завалів, поранені ще восьмеро осіб. Детальна інформація уточнюється. Також після нічних обстрілів пошкоджено медичний заклад. Без жертв та постраждалих.

Ввечері ворог бив по Ольшанській громаді. Зафіксовано влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Постраждалих немає.

Вночі росіяни завдали удару по селищу Полігон Шевченківської громади, попередньо, із ЗРК С-300. Пошкоджено житлові будинки.

Читайте також: У лікарні Запоріжжя доставили 62 людини після обстрілу росіянами гуманітарної колони

Під постійним вогнем залишаються села на лінії розмежування у Березнегуватській громаді.

У Херсонській області ситуація є надзвичайно складною, тривають активні бойові дії. Загарбники обстріляли Миролюбівку, Нововоронцовку, Петрівку, Білоусове, Новопетрівку і Сухий Ставок. Є поранені мирні жителі та руйнування цивільної інфраструктури. У деяких населених пунктах відсутнє водо- та електропостачання, можливості найближчим часом відновити їх немає через постійні атаки ворога.

У деяких населених пунктах області зникло газопостачання, зокрема у Каховському районі. російські ЗМІ поширюють повідомлення, що це Збройні сили України завдали ракетного удару по газопроводу в районі Брилівки.

За інформацією оперативного командування "Південь", у районі Хрещенівки ЗСУ подавили ворожий опорний пункт. Ракетно-артилерійські підрозділи уразили чотири райони зосередження сил та засобів росіян у Чарівному, Олешках та Херсоні, дві станції РЕБ у Бериславському районі та міст у Новій Каховці. Також знищено 3 БпЛА "Орлан-10".

Відносно спокійно ніч минула в інших областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-