На Донеччині армія рф за добу вбила шістьох мирних жителів

На Донеччині армія рф за добу вбила шістьох мирних жителів

Укрінформ
У Донецькій області російські війська за минулу добу вбили шістьох  мирних жителів, ще десятьом цивільним завдали поранень.

Як передає Укрінформ, про це очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Телеграмі.

«За 28 вересня росіяни вбили 6 мирних жителів Донеччини: 2 у Торецьку, 1 у Бахмуті, 1 у Північному, 1 у Благодатному, 1 у Миколаївці. Ще 4 людини отримали поранення», – зазначив він.

Голова ОВА наголосив, що станом на сьогодні неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Окрім того, Національна поліція України повідомляє, що російські війська 28 вересня обстріляли 14 населених пунктів Донецької області, є загиблі та поранені мирні жителі, серед яких діти. Кількість постраждалих не називається.

Загалом правоохоронці за минулу добу зафіксували 19 російських обстрілів.

Під ударами російських військ опинилися Торецьк, Авдіївка, Бахмут, Залізне, Північне, Очеретине, Комар, Бердичі, Карлівка, Максимільянівка, Соловйове, Новоселівка Перша, Новоукраїнка, Олександропіль. Війська рф застосовували артилерію і реактивні системи залпового вогню. Найбільше ударів – чотири - зафіксовано в Бахмуті.

Ворожим вогнем знищені та пошкоджені 24 цивільні об‘єкти - 18 житлових будинків, коксохімічний завод, автотранспорт, гаражі.

Поліція та Служба безпеки України відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Також поліція допомогла евакуювати ще 278 людей, з початку обов’язкової евакуації – понад 20 тисяч осіб, серед них 3248 – діти, 949 – люди з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаївці Донецької області близько 05:00 28 вересня російські війська обстріляли школу, де було облаштоване укриття для цивільного населення. З-під завалів частково рятувальники вилучили тіло загиблої жінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-