Південь: ЗСУ вдарили по 10 районах зосередження ворога

Південь: ЗСУ вдарили по 10 районах зосередження ворога

Укрінформ
На південних рубежах захисту українські військові з неба і землі завдали ударів по 10 районах зосередження живої сили і техніки ворога.

Про це йдеться у звіті оперативного командування «Південь», передає Укрінформ.

Авіація Збройних сил України на південному фронті упродовж 28 вересня завдала шість ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та техніки росіян, а також по позиціях російської протиповітряної оборони. 

Також українські ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 220 вогневих завдань. Зокрема по чотирьох районах зосередження сил та засобів окупантів в Чарівному, Олешках та Херсоні, по двох станціях радіоелектронної боротьби в Бериславському районі та по мосту у Новій Каховці.

Читайте також: Ворожий обстріл перебив ЛЕП на Дніпропетровщині

У командуванні підтвердили, що протягом 28 вересня російсько-окупаційні війська на південному фронті втратили 18 солдатів, 2 танки й 6️ одиниць іншої броньованої та автомобільної техніки.

Тим часом противник продовжує намагання утримати тимчасово окуповані території, прагне протидіяти реалізації наших задумів, часом робить спроби диверсійно-розвідувальних чи штурмових дій.

"Силами до роти в напрямку Безіменного від Чкалового намагався покращити своє тактичне положення. Успіху не мав, із втратами відступив. Не припиняється ворожими підрозділами і повітряна розвідка. В протидію цієї активності 3 безпілотних розвідники типу "Орлан-10" нашими підрозділами збиті", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ворог завдав ракетного удару по Кривому Рогу

Крім того, ворог завдав ще 6 авіаударів, в тому числі трьома крилатими ракетами типу "повітря – повітря" по літаках Повітряних Сил, обійшлося без втрат української авіації.

Ввечері ворожою авіацією завдано ракетного удару п'ятьма ракетами класу "повітря – поверхня" Х-59 в напрямку Дніпропетровщини та Запоріжжя. 4 ракети знищено силами протиповітряної оборони Повітряного командування "Схід", одна влучила в підприємство з переробки зернових на Криворіжжі. Є пошкодження виробничих об'єктів, обійшлося без людських втрат.

Читайте також: Обстріл Кривого Рогу: Стало відомо, куди поцілила ракета загарбників

Також повідомляється, що 8 кораблів ворожого флоту маневрують в Чорному морі поблизу кримського узбережжя. На бойовому чергуванні 1 ВДК і 3 надводних носії 24 ракет "Калібр".

"Загроза нанесення ракетних ударів не зникла, на додачу до неї слід зважати на імовірність застосування й дронів-камікадзе по південних регіонах", – повідомляє оперативне командування.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Президент путін 21 вересня після оголошення часткової мобілізації в російській федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-