Зенітники збили 22 з 32 ворожих дронів-камікадзе, випущених по півдню

Зенітники збили 22 з 32 ворожих дронів-камікадзе, випущених по півдню

Укрінформ
Підрозділи української ППО збили 22 дрони-камікадзе із 32-х, які російські загарбники випустили по території південних областей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила на брифінгу в Military Media Center керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Із 20 вересня зафіксовано застосування понад 30 таких дронів по нашій зоні відповідальності... Співвідношення збиття і влучання не на користь дронів: 22 було збито силами протиповітряної оборони ЗСУ, і тільки 10 досягли влучення. Причому й не всі влучання були результативними, деякі дрони влучали просто в лінію узбережжя», - зазначила Гуменюк.

За її словами, ворог вдався до масового застосування дронів-камікадзе тому, що це «обходиться дешевше, ніж ракети. Це нова зброя, якій, ворог сподівається, ми не можемо протидіяти. Але можемо і ефективно».

За її словами, військові фахівці за уламками вивчають тактико-технічні характеристики дронів-камікадзе «Шахід-136» іранського виробництва, які в рф маркують як «Герань-2», для визначення способів протидії. Населенню варто знати, що ці безпілотники видають характерний шум, схожий на звук мопеда чи бензопили, і в разі їх появи в небі треба пройти в укриття, а також триматись подалі від адмінбудівель чи об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: На Одещині СБУ затримала ворожого навідника дронів-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, пославшись на речника Одеської ОВА Сергія Братчука, атаки ворожих дронів-камікадзе по портовій інфраструктурі Одещини не вплинули на відправлення суден з українською агропродукцією «зерновим коридором».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-