В української авіації - 13 влучань по живій силі й техніці ворога

В української авіації - 13 влучань по живій силі й техніці ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили атаки російських військ у районах восьми населених пунктів, українською авіацією уражені 13 районів зосередження живої сили та військової техніки загарбників.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 26 вересня війська російської федерації продовжують зосереджувати зусилля на утриманні захоплених територій, спробах повної окупації Донецької області, а також зриві активних дій Сил оборони України на окремих напрямках.

Ворог намагається відновити втрачені позиції на окремих напрямках, веде повітряну розвідку й завдає ударів по цивільній інфраструктурі, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Залишається загроза авіаційних і ракетних ударів на всій території України. Так, за поточну добу російські війська завдали два ракетні та чотири авіаційні удари, здійснили понад сім обстрілів з реактивних систем залпового вогню. У районі населеного пункту Біленьке Одеської області загарбники задіяли ударні безпілотники.

Читайте також: Війська рф завдали ракетного удару по Первомайському на Харківщині

Від вогневого впливу росіян постраждали 12 населених пунктів, зокрема Запоріжжя, Марганець, Мусіївка, Нікополь, Потьомкине, Осокорівка, Миколаїв та Очаків.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала. На інших напрямках загарбники здійснювали обстріли з танків, мінометів і ствольної артилерії.

Зокрема, на Слобожанському напрямку ворог обстрілював райони Одноробівки, Ветеринарного, Стрілечої, Глибокого, Гатища, Кучерівки, Петропавлівки, Куп’янськ-Вузлового, Сенькового, Кам’янки та Голубівки.

На Краматорському напрямку війська рф завдавали ударів по Новоселівці, Щуровому, Діброві, Озерному, Закітному, Сіверську, Верхньокам’янському, Виїмці, Спірному, Роздолівці, Веселому та Білогорівці.

На Бахмутському напрямку ворог бив по Яковлівці, Соледару, Бахмутському, Григорівці, Бахмуту, Веселій Долині, Кліщівці, Одрадівці, Зайцевому та Майорську; на Авдіївському напрямку – по Первомайському, Авдіївці, Водяному, Опитному, Мар’їнці, Парасковіївці й Новомихайлівці.

На Новопавлівському напрямку війська рф обстрілювали Времівку, Вугледар, Павлівку, Микільське та Єгорівку; на Запорізькому напрямку – Зелене Поле, Новосілку, Успенівку, Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Червоне, Гуляйпільське й Новоандріївку.

На Південнобузькому напрямку від артилерійського вогню противника постраждали понад 35 населених пунктів, розташованих неподалік від лінії зіткнення.

Читайте також: Каховський міст і ППО ворога: на півдні ЗСУ виконали понад 140 вогневих завдань

На тимчасово захоплених й окупованих територіях України загарбники продовжують проведення псевдореферендумів.

Повідомляється, що ворог посилює фільтраційні й контрдиверсійні заходи. Значна увага приділяється перевірці особистих мобільних телефонів місцевих жителів на предмет співпраці із українськими захисниками.

Авіація Сил оборони України завдала по позиціях російських військ близько 20 ударів. Підтверджене ураження 13 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, позиції броньованої техніки та п'ятьох позицій зенітних ракетних комплексів. Втрати ворога уточнюються.

Читайте також: У Козачій Лопані війська рф обстріляли людей, які чекали гумдопомоги

Ракетні війська й артилерія за поточну добу, зокрема, уразили три пункти управління, п'ять районів зосередження живої сили й техніки противника, одну позицію зенітних ракетних комплексів, два підрозділи ракетних військ та артилерії, три склади з боєприпасами, а також 12 "окремих важливих цілей".

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 26 вересня ліквідували близько 57 тисяч 200 російських військових, також знищили 2290 танків, 4857 бойових броньованих машин, 1369 артилерійських систем та іншу техніку загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-