Данія створила проєкт для документування воєнних злочинів рф в Україні

Данія створила проєкт для документування воєнних злочинів рф в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод оголосив про створення проєкту з документування воєнних злочинів російської армії в Україні.

Про це повідомляє The Copenhagen Post, передає Укрінформ.

«Від самого початку вторгнення (рф в Україну – ред.) пріоритетом Данії було притягнення до відповідальності винних у звірствах. Я пишаюся тим, що за допомогою цього проєкту тепер ми можемо з данської сторони допомогти забезпечити збирання доказів для розслідування. Надзвичайно важливо провести судові процеси і зрештою засудити злочинців», - заявив Кофод.

Повідомляється, що МЗС Данії виділяє 8 мільйонів крон громадській організації DIGNITY, яка вестиме цей проєкт. Він буде зосереджений на навчанні представників українського суспільства належним методам збирання та зберігання доказів, які будуть використовуватися під час розгляду воєнних злочинів рф в Україні у національних та міжнародних кримінальних судах. Також буде зроблено наголос на делікатному поводженні з постраждалими та свідками.

«Разом з нашими українськими партнерами ми можемо зробити конкретні та позитивні зміни посеред жахів війни», — переконаний керівник DIGNITY Расмус Грю.

Читайте також: Генпрокурор: Спецтрибунал щодо рф потрібно створювати вже зараз, а не після перемоги України

Як повідомляв Укрінформ, уряд Данії виділив 25 мільйонів данських крон (3,6 мільйона доларів США) для гуманітарної допомоги жінкам та дівчатам в Україні і Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-