Південь: ЗСУ завдали 20 авіа та майже 300 артилерійських ударів по ворогу

Південь: ЗСУ завдали 20 авіа та майже 300 артилерійських ударів по ворогу

Укрінформ
Підтверджено ще одне контрольне ураження Каховського мосту, ліквідовано понад 50 рашистів та близько 20 одиниць техніки, літак та гелікоптер.

Про це передає Укрінформ із посиланням на оперативне командування "Південь".

Ворог продовжує свої намагання втриматися на рубежах оборони, але, під впливом наших активних дій, змушений облаштовувати нові, на більшому віддалені від теперішньої лінії фронту.

ЗСУ провели підготовчу роботу щодо виявлення пунктів управління, місць зосередження ворожого озброєння та техніки, встановлення місць підтягування резерву, в тому числі й залізницею з напрямку тимчасово окупованого Криму. Над цими об’єктами встановлюється вогневий контроль.

Читайте також: Зенітники ЗСУ вперше збили дрон іранського виробництва «Мохаджер-6»

Авіація ЗСУ нанесла 20 ударів по ворогу. В Миколаївському районі знищено ворожий гелікоптер Мі-8, а в Бериславському районі Херсонщини силами та засобами протиповітряної оборони збито російський штурмовик Су-25.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 290 вогневих завдань, в тому числі уразивши понтонну переправу в Новій Каховці, два скупчення озброєння та техніки в Бериславському районі, 3 осередки сил та засобів в Каховському й Херсонському районах, станцію радіоелектронної боротьби в районі Крутого Яру, зенітно-ракетний комплекс "Тор" в Баштанському районі Миколаївщини, колону озброєння та техніки – в Каховці.

Підтверджено ще одне контрольне ураження Каховського мосту.

Читайте також: ЗСУ за останні 10 днів повернули території, де розташовані 159 шкіл та 217 садочків

Інші втрати ворога за бойовий день складають 51 рашист, 152 мм гаубиця "Мста-Б", танк і 16 одиниць іншої автобронетехніки.

В Чорному морі маневрують 15 ворожих кораблів та катерів, серед яких 3 надводних та 1 підводний носій "Калібрів". Їх напоготові 28.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-