Генштаб: росіяни зі зброєю ходять по домівках, щоб змусити людей брати участь у псевдореферендумі

Генштаб: росіяни зі зброєю ходять по домівках, щоб змусити людей брати участь у псевдореферендумі

Укрінформ
Активізувалась робота щодо підготовки та проведення псевдореферендуму на тимчасово захоплених територіях України.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу, передає Укрінформ.

Так, у населених пунктах Херсонської області представники російської окупаційної влади, під приводом якісного розподілу гуманітарної допомоги, намагаються отримати від місцевих жителів їх особисті дані. Триває формування “виборчих комісій”.

У місті Старобільськ Луганської області окупаційна влада заборонила місцевому населенню залишати місто у період з 23 по 27 вересня. За наявною інформацією, окупанти створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у фейковому референдумі. Проводиться підготовка до зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжетів про таку собі “активну участь місцевих мешканців у голосуванні”.

На тимчасово захопленій території Запорізької області місцевим жителям за надання паспортних даних та отримання громадянства російської федерації обіцяють грошову винагороду і побутові прилади.

Читайте також: На Херсонщині для примусу участі у фейкореферендумах задіяли «виїзні дільничні комісії»

Як повідомлялось, на Херсонщині по селах їздять автоматники, примушуючи голосувати на псевдореферендумі, також є інформація про те, що для «голосування» масово завозять людей з Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-