СБУ оголосила підозру трьом очільникам окупаційних «прокуратур» на Луганщині

СБУ оголосила підозру трьом очільникам окупаційних «прокуратур» на Луганщині

Укрінформ
Службою безпеки України задокументовано протиправну діяльність ще трьох керівників «районних прокуратур», створених російськими загарбниками.

Про це в Фейсбуці повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Укрінформ.

«За активної підтримки мешканців Луганщини, СБУ продовжує виявляти та документувати діяльність зрадників, колаборантів та ворожих ставлеників на тимчасово окупованих територіях області. Усі троє «високопосадовців» прибули на «нові» захоплені території з ОРЛО, де вже встигли вислужитись перед окупантами», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ оголосила підозру судді - шанувальнику «русского міра»

Зазначається, що незаконно створену окупантами «Попаснянську районну прокуратуру лнр» очолив мешканець Донецької області. Раніше в угрупованні «лнр» він обіймав посаду «заступника прокурора» Алчевська. Виконувачем обов’язків прокурора «Старобільського району лнр» став 37-річний мешканець Луганська, який встиг попрацювати «начальником відділу» у так зв. «генеральній прокуратурі» угруповання «лнр». Керувати організованою окупантами «прокуратурою Новопсковського району» приїхав 30-річний луганчанин, колишній «слідчий» «генпрокуратури лнр».

Ці особи в умовах воєнного стану добровільно обійняли посади в незаконних правоохоронних органах окупаційної адміністрації рф.

Правопорушникам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їх оголошено у розшук.

Читайте також: Воєнні злочини в Україні: СБУ оголосила підозри ще двом російським генералам

Досудове розслідування у справах проводить слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

За добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, цим особам загрожує до 15 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Як повідомлялось, окупанти на Луганщині найбільш брудну роботу доручають колаборантам з-поміж місцевого населення. Правоохоронними органами Луганщини ведеться постійна робота з виявлення таких осіб і притягнення їх до кримінальної відповідальності. Зокрема 3-м управлінням ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях викрито вже близько 130 зрадників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-