Масований обстріл Запоріжжя: ворог випустив дев'ять ракет С-300

Масований обстріл Запоріжжя: ворог випустив дев'ять ракет С-300

Фото
Укрінформ
Сьогодні зранку ворог випустив по Запоріжжю дев'ять ракет С-300. Загинув чоловік, ще п'ятеро - отримали поранення.

Наслідки обстрілів на місці події журналістам прокоментував голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає кореспондент Укрінформу.

"У Запоріжжі о 7:20 розпочався обстріл. Попередньо, це ракети С-300 з великою потужністю. Загинула одна людина - 65-річний чоловік, який є працівник готельного комплексу. Ще п'ятеро постраждали, четверо з них - в лікарні", - сказав Старух.

За інформацією пресофіцера ГУ ДСНС України в Запорізькій області Юлії Баришевої, на даний момент ведеться розбір завалів. На місці події працює сім одиниць техніки і 37 одиниць особового складу.

"З-під завалів шістьох людей вийняли, ще 27 людей покинули будівлю самостійно. Пожежі не виникло, лише значні руйнування", - повідомили в ДСНС.

Також ворожа ракета влучила по телевежі. За словами очільника області, ворог готується до "своєї інформаційно-пропагандистської кампанії і намагається закрити рота журналістам, які працюють на території України".

Наслідки обстрілу Запоріжжя / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Окрім того, є "приліт" в об'єкт енергетичної інфраструктури.

"На певний час довелось увімкнути резервні генератори, в тому числі і в обласній лікарні. Наразі цю про проблему вирішено", - додав Старух.

Читайте також: Ворожі ракети вдарили по готелю та електропідстанції у Запоріжжі, під завалами є люди

На підстанції вогонь розповсюдився на площу в 300 кв метрів. До її ліквідації було задіяно 52 рятувальників та 10 одиниць техніки.

Наразі відомо про 21 ушкоджений будинок. Співробітники комунальних служб працюють на місцях разом з мешканцями міста і видають людям скло і плити OSB.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні зранку росіяни випустили дев'ять ракет по Запоріжжю та передмістю, є влучання в готель у центральному парку міста, електричну підстанцію та телевежу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-