Полон краще, ніж безславна смерть: Верещук звернулась до російських військових

Полон краще, ніж безславна смерть: Верещук звернулась до російських військових

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук звернулася до російських військовослужбовців та заявила, що вони можуть здатися в полон на території України.

Як передає Укрінформ, про це Верещук написала в Телеграмі.

“Звернення до російських військовослужбовців! Якщо вас мобілізували та ви опинилися на території України, ви можете просто здатися в полон. Так ви збережете найцінніше – своє життя, для себе та для своїх близьких. Це краще, ніж безславна смерть на чужині”, - заявила Верещук.

Вона додала, що у полоні російським військовим гарантується безпека та гідні умови утримання.

За словами Верещук, згодом російських військовослужбовців можуть обміняти на українських полонених. Втім, якщо російські військові не захочуть повертатися до росії, то, згідно з Женевськими конвенціями та за законами України, їх ніхто не передаватиме проти їхньої волі.

"Мир краще, ніж війна", - додала віцепрем'єр-міністр.

Читайте також: Чоловіків закликають негайно виїхати з Мелітополя, щоб не потрапити до армії рф

Як повідомляв Укрінформ, президент росії володимир путін сьогодні вранці виступив із заявою про підтримку “референдумів” щодо приєднання до росії на тимчасово захоплених територіях України та оголосив указ про часткову мобілізацію в росії з 21 вересня. Ця заява супроводжувалася неприкритим ядерним шантажем та погрозами застосувати ядерну зброю для "захисту територій росії", якими кремль хоче оголосити регіони України, захоплені російськими військами.

Про неприйняття та правову нікчемність таких російських “референдумів” вже заявили ЄС, НАТО та уряди провідних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-