росіяни за добу обстріляли дев'ять громад Чернігівщини та Сумщини

росіяни за добу обстріляли дев'ять громад Чернігівщини та Сумщини

Укрінформ
Війська російської федерації минулої доби обстріляли зі своєї території сім громад Сумської області, зокрема, із застосуванням некерованих авійаційних ракет, та дві громади Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Учора, 20 вересня, війська агресора з території рф вели вогонь по території 7 громад Сумщини та 2 громад Чернігівщини. Окрім постійної практики застосування артилерії та мінометів, російські загарбники почали вести вогонь по прикордонню України некерованими авіаційними ракетами С-13, які запускали з наземних установок", — ідеться в повідомленні.

Зокрема, 15 ракет С-13 ворог випустив із грайворонського району бєлгородської області рф по території Великописарівської громади Сумської області.

Читайте також: Ворог тримає у Чорному морі три носії з 24 крилатими ракетами «Калібр»

Також учора під російським вогнем опинилися території Краснопільської, Юнаківської, Білопільської, Новослобідської, Шалигинської та Есманьської громад.

Есманьську громаду з боку населеного пункту троєбортне ворог двічі обстрілював з мінометів 120 мм та самохідних артилерійських установок — зафіксовані понад 50 вибухів.

Також із самохідних артустановок і мінометів загарбники двічі вдарили по Шалигинській громаді — зафіксовані більш ніж 25 вибухів.

Після обіду російські війська застосували 122-мм самохідні артустановки для обстрілу одного з населених пунктів Юнаківської громади — пролунали понад 15 вибухів. Встановлено, що вогонь вівся з боку російського населеного пункту ніколаєво-дар’їно. Обстрілами пошкоджена лінія електропередач, вибиті вікна в приватних будинках та будівлі цивільної інфраструктури.

Пізніше загарбники з боку російського населеного пункту графовка обстріляли територію Краснопільської громади зі 120-мм мінометів —загалом прилетіли майже 20 мін.

Читайте також: росіяни обстріляли Курахове: 12 людей поранені, серед них дві дитини

У другій половині дня ворог тричі обстрілював територію Білопільської громади зі 122-мм самохідних артустановок та 120-мм мінометів — загалом пролунали 35 вибухів. Встановлено, що вогонь вівся з району російських населених пунктів тьоткіно, обод і новий путь. Унаслідок мінометного обстрілу пошкоджені приватні будинки в одному з населених пунктів громади.

По території Новослобідської громади з боку населеного пункту тьоткіно війська рф вистрелили три снаряди із самохідних артустановок.

У Чернігівській області під вогнем російських 120 мм мінометів опинилися Семенівська та Сновська громади, по яких зафіксовані 36 та 15 влучань, відповідно.

Підрозділи Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників. За даними ДПСУ, загалом за 20 днів вересня війська рф майже 200 разів здійснювали обстріли прикордонних територій країни.

Читайте також: На Запоріжжі ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в майже 20 містах та селах

Лише за минулий тиждень на прикордонні громади Сумської й Чернігівської областей прилетіли понад 360 мін різних калібрів, більш як 240 снарядів ствольної й реактивної артилерії та некерованих авіаційних ракет.

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня російські війська обстріляли Зноб-Новгородську та Краснопільську громади Сумської області, а також Семенівську і Сновську громади Чернігівської області, використавши для цього реактивні системи залпового вогню "Град", самохідні артустановки й міномети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-