ЗСУ тримають під вогневим контролем усі логістичні шляхи загарбників на півдні - Гуменюк

ЗСУ тримають під вогневим контролем усі логістичні шляхи загарбників на півдні - Гуменюк

Укрінформ
Українські військові на півдні тримають під вогневим контролем усі логістичні шляхи російських загарбників і продовжують знищувати ворожі баржі з технікою та живою силою.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, активні дії ЗСУ на півдні змушують росіян протидіяти та посилювати обстріли лінії фронту та тилових районів. Вночі росіяни атакували за допомогою дронів-камікадзе портову інфраструктуру Очакова, зазначила Гуменюк.

«Ситуація досить напружена, досить інтенсивна і досить результативна. Ситуація дійсно така, що не дає абсолютно розслабитись, і ми готові до того, що наші активні дії спонукають ворога до відповідної протидії. Наразі зафіксовані факти використання дронів-камікадзе на нашому напрямку цієї ночі. За допомогою них була атакована портова інфраструктура Очакова, спалахнула пожежа. На щастя, постраждалих нема», - повідомила речниця.

Також ворог обстріляв у Березнеговатому зерновий елеватор, є постраждалі. За словами речниці, по Нікопольському району росіяни випустили понад 100 снарядів з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії. Такі провокації спрямовані те, аби спонукати ЗСУ ударити у відповідь в бік Запорізької АЕС, зазначила Гуменюк.

Читайте також: Військові - про вибух у центрі Херсона: «Цілком можливе просто нервове куріння»

«Діватися їм (загарбникам – ред.) вже нікуди, оскільки ми продовжуємо вогневий контроль і над транспортними артеріями, і над намаганням ворога налаштувати альтернативні переправи. Так, за минулу добу і за цю ніч знову відправлені баржі на дно, знову відправлені запаси окупантів з боєприпасами і важкою технікою за курсом «руского воєнного корабля», але в них ще запасів багато і намагань також», - зазначила Гуменюк.

Вона уточнила, що загалом на баржу поміщається від 5 до 10 автівок та до 20 осіб.

Відповідаючи на запитання щодо наміру загарбників провести «референдум» на Херсонщині, Гуменюк зазначила: «Виходячи з того, скільки разів вони переносили ці дати, вони вже самі заблукали в своїх скрєпах. Починаючи з квітня – перенесення і перенесення дат».

Читайте також: Колаборанти тікають швидше, ніж відступають російські війська – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 20 вересня ліквідували близько 54 тисячі 810 російських військових, що на 160 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-