На українські військові кораблі нанесуть знаки бойових досягнень

На українські військові кораблі нанесуть знаки бойових досягнень

Інфографіка
Укрінформ
Командувач ВМС ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа своїм наказом затвердив зміни до Керівництва з морської культури на кораблях, якими, зокрема, передбачене нанесення знаків бойових досягнень, що відображають успіхи особового складу судна під час ведення бойових дій на морі.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ВМС повідомляє у Фейсбуці.

«Поки триває війна, більшість бойових епізодів за участю наших військових моряків залишаються в тіні інформаційної тиші. Проте під час майбутніх морських парадів, організованих на честь нашої перемоги над росією в Одесі, Севастополі та інших приморських містах, кожен охочий зможе «прочитати» бойову біографію екіпажів, записану у вигляді спеціальних знаків на верхніх ярусах надбудови на українських військових кораблях, катерах та суднах», — зауважили у Військово-Морських силах.

Зазначається, відповідні знаки розділені на дві окремі категорії: за успішні бойові дії (операції) та за знищення ворожої техніки. Щодо перших, їх екіпажі наносять на крилах ходового містка, виняток — наявність Почесної відзнаки «За мужність та відвагу». Якщо є така відзнака, знаки бойових досягнень наносяться нижче від її стилізованого зображення.

Знаки за знищення ворожої техніки наносять на верхньому ярусі надбудови й мають вигляд силуету знищеної ворожої техніки.

Також оновлене Керівництво з морської культури передбачає, що в разі ураження цілі корабельною артилерійською установкою під час керування резервним способом знак наноситься на кожух ствола й має вигляд смуги.

Змінами передбачено, що в разі відзначення управління бригади (дивізіону) почесною відзнакою «За мужність та відвагу» стилізоване зображення розміщується на всіх кораблях, катерах, суднах бригади (дивізіону).

Згідно з наказом, метою впровадження таких нововведень є відзначення бойових звитяг дивізіонів, кораблів, катерів, суден, мужності та героїзму, виявлених військовослужбовцями в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України, вшанування їхнього високого бойового духу та волі до перемоги, а також розвиток традицій українського війська й виховання в особового складу почуття гордості за свій корабель.

Читайте також: Артилерія ВМС за добу знищила три бойові броньовані машини та самохідну гаубицю росіян

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Військово-Морські сили ЗСУ є одними з перших, хто опинився у вирі війни російською армією ще в 2014 році.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-