ЗСУ захопили на Харківщині рідкісну російську командно-спостережну машину «Канонада»

ЗСУ захопили на Харківщині рідкісну російську командно-спостережну машину «Канонада»

Фото
Укрінформ
Українські захисники під час наступальних дій на Харківщині захопили сучасну російську командно-спостережну машину "Канонада".

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє СтратКом.

«Рідкісна та сучасна російська командно-спостережна машина 1В1003 на базі БТР-80 комплексу управління артилерією 1В198 "Канонада" захоплена українськими військами на Харківщині», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У МВС хочуть запровадити можливість легалізації трофейної зброї

Комплекс засобів автоматизації управління вогнем артилерії 1В197/1В198 “Канонада” (рис. 1.95) призначений для автоматизації управління вогнем підрозділів ствольної та реактивної артилерії, оснащених автоматизованими системами наведення і вогню. В цілому ці засоби автоматизації забезпечують відкриття вогню по розвіданій і засіченій засобами підрозділу цілі при розгортанні у бойовий порядок з ходу в термін не більше чотирьох хвилин, а при знаходженні вогневих засобів підрозділу на підготовлених вогневих позиціях – не більш як 40 секунд. Розробник – АТ “Всероссийский научноисследовательский институт “Сигнал” (м. Ковров ). Виробник – ВАТ “Завод им. В.А. Дегтярёва” (м. Ковров).

Читайте також: Покинули під час відступу: на Донеччині показали знищену і трофейну російську техніку

Як повідомляв Укрінформ, ракетні війська й артилерія ЗСУ за минулу добу задали вогневого ураження по 16 об’єктах противника, у тому числі по 6 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-