росіяни минулої доби продовжували обстріли регіонів України, є загиблі та поранені - зведення ОВА

росіяни минулої доби продовжували обстріли регіонів України, є загиблі та поранені - зведення ОВА

Укрінформ
Минулої доби російські війська продовжували завдавати удари по низці регіонів України, є вбиті та поранені мирні жителі, зафіксовано руйнування інфраструктури і житлових будинків.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведенні обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 понеділка, 19 вересня.

Вночі ворог завдав ракетного удару по Запоріжжю. Відомо про вісім ударів. Знову мішенню стали об’єкти інфраструктури. Інформація про постраждалих з’ясовується. Сьогодні зранку росіяни здійснили ще один ракетний удар. За попередньою інформацією, одна ракета вдарила біля річки Дніпро. Також ворог здійснив обстріл неподалік Запоріжжя, поцілив в одне із сіл Запорізького району. Відомо про одну постраждалу людину.

Читайте також: Зеленський про обстріл Південноукраїнської АЕС: Маємо зупинити рф, поки не пізно

У Сумській області росіяни обстрілювали Білопільську громаду, село Волфине (шість ударів). Ввечері продовжили обстріл села з міномета калібром 120 мм, зафіксовано 46 вибухів. Загинула одна людина. Пошкоджені два зерносклади, водонапірна вежа, млин, свиноферма, господарські споруди, автотранспорт.

У Дніпропетровській області війська рф вкотре обстріляли Нікопольський район, тричі били із "Градів" та важкої артилерії по Нікопольській та Марганецькій громадах. За попередніми даними, без загиблих і постраждалих. У Нікополі пошкоджені близько 10 будинків, господарські споруди, автомобілі, лінії електропередач. У Марганецькій громаді масштаби руйнації уточнюються. Без світла лишилися понад 2 тисячі 500 абонентів. На місці працюють аварійні бригади.

Читайте також: Ворог зранку завдав ще одного ракетного удару по Запоріжжю

У Харківській області протягом минулої доби російські війська обстрілювали населені пункти вздовж лінії зіткнення та кордону з рф у Куп'янському, Ізюмському, Чугуївському та Харківському районах. Пошкоджені житлові будинки, господарські споруди та об'єкти інфраструктури. У Куп'янську поранення дістав 11-річний хлопчик, у Чугуївському районі з пораненнями госпіталізована одна людина.

На звільнених територіях Харківщини дуже високою є мінна небезпека. За минулу добу на мінах підірвались шестеро людей.

У Луганській області на лінії зіткнення тривають позиційні бої. За ніч по позиціях Збройних сил України ворог здійснив 5 артилерійських обстрілів та завдав три авіаудари. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян у районах Миколаївки Другої, Веселої Долини і Бахмута. Протягом доби українська авіація завдала 21 удар, підтверджено ураження 16 районів зосередження живої сили агресорів та опорних пунктів і 5 позицій зенітних ракетних комплексів.

Читайте також: На Харківщині за добу шість людей підірвалися на мінах

У Донецькій області вночі росіяни знову здійснили ракетний удар по Краматорську (пошкоджена будівля торговельного коледжу), Торецьку (одна людина загинула, зруйнований будинок).Війська рф вели обстріл Часового Яра (пошкоджені школа і прилеглі будинки). Область залишається без газу і частково без води та електрики. За добу на Донеччині троє людей загинули та 11 були поранені.

Минулої доби, 18 вересня, росіяни обстріляли 14 населених пунктів Донецької області, завдали 23 удари.

Про це Національна поліція України повідомляє у Фейсбуці.

Ворог обстріляв Краматорськ, Авдіївку, Торецьк, Бахмут, Вугледар, Нью-Йорк, Щербинівку, Богородичне, Ягідне, Комар, Нелипівку, Карлівку, Новоочеретувату і Ласточкине. Є вбиті та поранені мирні жителі.

Після опівночі Миколаїв зазнав обстрілів. Відомо про влучання у двір приватного будинку, де повністю зруйновано господарську будівлю. Окрім цього, у декількох житлових будинках вибиті вікна, двері, пошкоджені покрівлі. За попередньою інформацією, без постраждалих. Також на одній із ділянок пошкоджено близько 300 метрів контактного дроту трамвайної мережі. Ремонтна бригада працює на місці.

Вночі ворог вів обстріл центр Нової Одеси. Пошкоджено приватні будинки, торговельні кіоски, аптеку, магазин. Також горів приватний гараж. Постраждалих немає. Вчора ввечері росіяни вдарили трьома реактивними снарядами зі "Смерча", пошкоджено лікарню і сонячну електростанцію.

Читайте також: Кількість поранених росіянами дітей в Україні зросла до 759

За інформацією НАЕК "Енергоатом", сьогодні вночі ворог здійснив ракетний обстріл промислової зони Південноукраїнської АЕС. Потужний вибух стався за 270 м від реакторів АЕС. Ударною хвилею пошкоджено будівлі станції, розбито понад 100 вікон. Відключився один із гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південноукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі. Наразі всі три енергоблоки АЕС працюють у штатному режимі. Постраждалих серед персоналу станції немає.

У Херсонській області ситуація залишається надзвичайно складною, тривають бойові дії. Протягом минулої доби у Херсоні лунали вибухи в районі ККЗ "Ювілейний". Після вибухів деякі будинки були знеструмлені. У пропагандистських ЗМІ загарбники заявили про ракетну атаку на Херсон.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-