росіяни за добу обстріляли сім населених пунктів на Донеччині

росіяни за добу обстріляли сім населених пунктів на Донеччині

Фото
Укрінформ
російські війська за минулу добу завдали по Донецькій області 13 ударів, під ворожим вогнем перебували сім населених пунктів, є вбиті та поранені серед мирного населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Війська російської федерації били по Авдіївці, Бахмуту, Святогірську, Торецьку, Великій Новосілці, Новому Комару й Новоочеретуватому, поціливши в житлові будинки, школу, коксохімічний завод та пасіку.

Для здійснення ударів загарбники використовували артилерію, реактивні системи залпового вогню і танки. Зокрема, з реактивної артилерії російська армія обстріляла нещодавно звільнений Святогірськ – загинув мирний житель, дістала поранення дитина.

Читайте також: За останній місяць з небезпечних регіонів евакуювали понад 80 тисяч українців

Найбільше ударів, за даними поліції, а саме шість, витримала Авдіївка.

Загалом за добу російськими військами в Донецькій області знищені та пошкоджені 17 цивільних об‘єктів, 10 з них – житлові будинки.

росіяни за добу обстріляли сім населених пунктів на Донеччині / Фото: Національна поліція

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Донеччині за добу евакуювали ще 427 цивільних

Також протягом доби за допомогою поліції евакуювалися ще 377 жителів Донецької області, від початку обов’язкової евакуації – близько 17 тисяч осіб, зокрема 2847 дітей та 786 людей з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, за даними очільника обласної військової адміністрації Павла Кириленка, 16 вересня в Донецькій області російські війська вбили двох мирних жителів, ще 11 цивільним завдали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-