Повітряні сили за три дні знищили шість ворожих літаків

Повітряні сили за три дні знищили шість ворожих літаків

Укрінформ
Повітряні сили ЗСУ впродовж останніх трьох днів знищили шість літаків ворога та два БПЛА.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Контролювати небо вдається доволі непогано. Вчора знищено ще один БПЛА противника, а також ввечері вертоліт Ка-52 окупантів», - поінформував Ігнат.

Він нагадав, що напередодні було знищено чотири літаки Су-25 та Су-24, а раніше – БПЛА. Речник також зазначив, що останнім часом противник почав більше використовувати літаки Су-24.

Читайте також: Втрати російських загарбників перевищили вже 54 050

Водночас, наголосив речник, Повітряні сили ЗСУ ефективно виконують свою роботу та нищать ворога.

«Лише з 13 вересня по сьогоднішній день – це вже 6 літаків, 2 БПЛА, тому контроль неба за повітряними цілями, як бачите, результативний», - сказав Ігнат.

Водночас він зауважив, що нині увага прикута більше до ракетного тероризму з боку рф.

Читайте також: Залужний та Єрмак обговорили з Салліваном і Міллі потреби ЗСУ та гарантії безпеки для України

«На жаль, не всі ракети можемо збивати, але очікуємо озброєння, яке посилить нашу систему ППО – це сучасне західне озброєння. На сьогодні Протиповітряна оборона отримала лише переносні ЗРК малого радіуса дії, які сьогодні посилюють ППО. Решту ми намагаємось робити власними силами», - розповів речник.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 16 вересня ліквідували близько 54 тисячі 50 російських військових, що на 200 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-