росіяни обстріляли сім областей: під ворожим вогнем Миколаїв, Краматорськ, Нікополь - зведення ОВА

росіяни обстріляли сім областей: під ворожим вогнем Миколаїв, Краматорськ, Нікополь - зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби, 13 вересня, обстріляли сім областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 середи, 14 вересня.

У Чернігівській області за минулу добу ворог здійснив чотири обстріли, зокрема вночі з мінометів обстріляв територію поблизу села Галаганівка Семенівської громади Новгород-Сіверського району. Також росіяни вели обстріли Городнянської та Семенівської громад із мінометів, артилерії, скидали боєприпаси з БПЛА.

Читайте також: На Харківщині ворог обстрілює звільнені території, за добу - троє поранених

У Дніпропетровській області агресори знову обстріляли Нікопольський район, випустили 75 снарядів з важкої артилерії. Під вогонь потрапили Марганецька та Нікопольська громади. У Марганецькій громаді постраждалих немає. Масштаби руйнувань з’ясовуються. У Нікополі пошкоджено близько 20 будинків, кілька газопроводів низького тиску і 5 ліній електропередач. Спалахнуло кілька пожеж, їх уже загасили. Люди не постраждали.

У Харківській області ворог обстрілював населені пункти Ізюмського, Куп'янського та Чугуївського районів. За даними Центру екстреної медичної допомоги, одна людина госпіталізована в Ізюмському районі, одна – у Куп'янському і ще одна – в Чугуївському.

Триває операція з визволення області від військ рф. Визволені вже більш як 300 населених пунктів, де проживають близько 150 тисяч людей. Там тривають роботи з розмінування та відновлення критичної інфраструктури, люди отримують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Нічний обстріл Миколаєва: двоє загиблих, троє поранених

У Луганській області тривають позиційні бої за кожний населений пункт. Відступаючи з Харківщини, ворог зосередився на утриманні тимчасово захоплених територій, значно посилив вогневий вплив. За ніч по позиціях Збройних сил України війська рф завдали чотири удари із РСЗВ, здійснили 14 артобстрілів та 13 обстрілів з мінометів. Двічі росіяни застосовували танк.

У Донецькій області вночі росіяни вдарили ракетою С-300 по Краматорську, зруйновано приватний будинок. Також ворог вів обстріли Мирнограда, де пошкоджена школа; Миколаївки, де пошкоджено спортивний комплекс. За добу по області 5 людей загинули і 16 дістали поранення. Область залишається без газу і частково без води та електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Сьогодні вночі Миколаїв зазнав ракетних обстрілів. За попередніми даними, росіяни били ракетами типу С-300. Пошкоджено навчальний заклад, об’єкти інфраструктури та житлові будинки, зокрема є влучання біля дев’яти- і п’ятиповерхівки. Також через влучання на територію підприємств виникла пожежа у виробничій будівлі та горів автомобіль. За попередніми даними, двоє людей загинули, троє були поранені, трьом надана допомога амбулаторно. Детальна інформація уточнюється.

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади на лінії розмежування. Так, вчора вдень війська рф вели обстріли села Червоний Яр, ввечері обстрілів зазнала станція Березнегувате. О 23:50 обстріли були зафіксовані на околицях смт Березнегувате. Інформація про наслідки уточнюється. Постраждалих немає.

Читайте також: Військові рф обстріляли с РСЗВ Оріхів, загинула жінка

Протягом минулої доби тривали обстріли Широківської громади, влучання були по сільськогосподарських будівлях, зруйновано один житловий будинок. Постраждалих немає. Сьогодні вранці росіяни вели обстріл за межами села Широке.

У Херсонській області ситуація залишається складною, тривають бойові дії. Найкритичнішою є ситуація у населених пунктах біля лінії фронту. Під ворожим вогнем опинилися смт Нововоронцовка, Біла Криниця, села Трудолюбівка, Вереміївка та Білогірка. Снаряди влучили у приватні будинки, зафіксовані пошкодження та руйнування, є поранені люди. У деяких населених пунктах відсутнє електро- та водопостачання.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-