На півдні ЗСУ знищили понад 120 загарбників та понтонну переправу в Дар'ївці

На півдні ЗСУ знищили понад 120 загарбників та понтонну переправу в Дар'ївці

Укрінформ
За минулу добу українські військові на Південному напрямку знищили 121 російського загарбника, значну кількість техніки, а також уразили чотири склади боєприпасів та три пункти управління.

Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в операційній зоні напружена та динамічна у розвитку, контролюється Силами оборони. Ворог продовжує бойові дії на раніше облаштованих рубежах оборони, поступаючись і надаючи перевагу дистанційним діям. Протягом бойового дня ворог продовжував ракетно-артилерійські обстріли лінії зіткнення та прилеглих населених пунктів з мирним населенням», - ідеться в повідомленні.

Ворожа авіація завдала 18 ударів по позиціях українських захисників.

Авіація ЗСУ дев'ять разів ударила по позиціях загарбників. Силами зенітних ракетних підрозділів у районі Давидова Броду знищено ворожі бомбардувальник Су-24М та гелікоптер Мі-8.

Читайте також: Сили оборони тиснуть ворога не лише на східному фронті, а й на Херсонщині

«Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами протягом бойового дня виконано понад 430 вогневих завдань. Уражено три райони зосередження ворожих сил та засобів в Міловому і Дудчанах, три пункти управління в Урожайному та Херсоні. Вкотре відкореговано вогнем спроби ремонтних робіт на Каховському мосту, він непроїзний. Понтонна переправа в Дар'ївці уражена, її подальше використання виключено», - зазначили українські військові.

Підтверджені втрати ворога становлять: 121 військовий, п'ять танків, дев'ять інших броньованих машин, три гаубиці «Мста-Б», дві самохідні артустановки «Гвоздика», два ЗРК «Панцир С1», командно-штабна машина, станція радіоелектронної боротьби та чотири склади з боєприпасами.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ знищили сьогодні два бойові літаки ворога

«Корабельне угруповання ворога в Чорному морі збільшено до 16 одиниць, серед яких чотири надводні та один підводний носій ракет типу «Калібр». Загальне спорядження - 36 ракет», - додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 13 вересня ліквідували близько 53 тисяч 300 російських військових.

Фото:  93-тя ОМБр Холодний Яр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-