Нуланд не бачить жодної зацікавленості з боку Байдена у зустрічі з путіним на саміті G20

Нуланд не бачить жодної зацікавленості з боку Байдена у зустрічі з путіним на саміті G20

Укрінформ
Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд наразі не бачить жодної зацікавленості з боку президента США Джо Байдена у зустрічі під час саміту «Великої двадцятки» з російським президентом путіним.

Про це Нуланд заявила під час онлайн-виступу на 17-й зустрічі щорічної Ялтинської європейської стратегії, організованої Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується зустрічі на Балі, до неї ще мине певний час. Поки що я не бачу жодного інтересу до путіна з боку нашого президента», - сказала Нуланд, коментуючи можливість перемовин Байдена і путіна під час саміту «Великої двадцятки».

Читайте також: Байден схвалив новий пакет військової допомоги Україні на $675 мільйонів - що в ньому

За словами Нуланд, вона чула, що путін нібито має намір приїхати на Балі. У цьому контексті вона зауважила, що саміт «Великої двадцятки» - дуже важливий захід для вільного світу.

«Якщо він (путін. – ред.) з’явиться, то, я думаю, лідери G20 мають дуже прямо сказати йому про своє бачення стосовно того, що відбувається в Україні, про порушення росією усіх можливих принципів, закладених у низці документів, які підписав ще Радянський Союз. Ми переконані, що за певних обставин матимемо глибоку єдність, вимагаючи виведення російських військ з територіх України», - зазначила заступниця держсекретаря.

Читайте також: Формування моделі ленд-лізу для України ще остаточно не завершене – Резніков

Водночас вона констатувала, що путін наразі не зробив жодного кроку в цьому напрямку, хоча війна в Україні одночасно руйнує майбутнє і його країни.

Як повідомлялося, у росії заявили, що поїздка президента рф володимира путіна на саміт "Великої двадцятки", що відбудеться в Індонезії, наразі під питанням, оскільки необхідно врахувати всі фактори, зокрема безпеку очільника кремля.

Читайте також: У Білому домі кажуть, що Зеленський має приїхати на G20, якщо там буде путін

Зустріч лідерів "Великої двадцятки" відбудеться 15-16 листопада на Балі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-