Резніков про дії ЗСУ: Завдання не просто вигнати російські війська, а максимально їх послабити

Резніков про дії ЗСУ: Завдання не просто вигнати російські війська, а максимально їх послабити

Укрінформ
Завдання України наразі не лише вигнати російські війська з тимчасово захоплених ними територій, а максимально послабити, аби унеможливити спробу нового наступу з часом.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков під час спілкування у рамках панельної дискусії на 17-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), організованій Фондом Віктора Пінчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам іноді хотілося б, щоб росіяни швидко побігли й звільнили наші території, а ми б зайшли на ці місця. А наші військові кажуть, що дуже важливо перед тим, як вони будуть бігти, максимально кількість їх знищити – їх техніку, їх персонал. Тому що якщо їм дати побігти, вони наберуть сили й через пару тижнів чи місяців спробують повернутися. Наша задача: послабити російську армію шляхом руйнації», - сказав Резніков.

Читайте також: Створення в Україні трирівневої системи ППО є одним з пріоритетів на 2023 рік – Резніков

Він підкреслив, що раніше світ не вірив, що росіян можна побити, а навпаки, усі вважали, що це друга армія у світі й вони непереможні. Натомість міністр нагадав, що як росіяни, так і наші партнери в багатьох країнах вважали, що Україна зазнає поразки за 72 години.

«Сьогодні світ побачив, що це абсолютно доказово вже, що росіян можна і треба бити, і ми це робимо і зробимо», - зазначив Резінков.

Читайте також: Після капітуляції росію чекає «Нюрнберг» і парад суверенітетів – Резніков

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні в суботу, що від початку вересня Збройні Сили Україні звільнили від російських окупантів уже 2 тисячі кілометрів української території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-