Перекинуті на південь «кадировці» тримаються якнайдалі від передової

Перекинуті на південь «кадировці» тримаються якнайдалі від передової

Укрінформ
Українська розвідка фіксує перекидання росією «кадировців» на південь України, однак ті тримаються далеко від передових позицій.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Це (перекидання «кадировців» на південь - ред.) фіксується, але, знов таки, ці тік-ток війська, напевне, не той об’єктив з собою взяли для зйомок своїх досягнень… Вони тримаються досить далеко, усвідомлюючи силу нашого вогневого контролю, який поширений повністю по правому берегу Дніпра і дістає трохи лівий берег. І вони намагаються триматись подалі, щоб не потрапляти в зону ураження», - сказала Гуменюк.

Водночас, за її словами, резерви, які підтягуються на правий берег штучно створеними загарбниками альтернативними переправами, становлять «такий собі «пенсійний фонд лнр», яким 55-60 років, від яких відмовляються навіть підрозділи, які вони приходять посилювати».

Речниця також підтвердила, що збільшується кількість спроб загарбників здаватися в полон, однак російські військові потрапляють під вогонь своїх же командирів, які намагаються завадити цьому. Тож триває системна робота з російськими військами, яких ЗСУ закликають здаватися в полон.

Гуменюк також зауважила, що швидше за росіян із захоплених населених пунктів тікають колаборанти, оскільки знають про відповідальність, яка їх чекає після визволення територій.

Читайте також: На різних ділянках фронту на півдні ЗСУ просунулись до кількох десятків кілометрів

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, для посилення російського угруповання на тимчасово захоплених територіях Херсонської області прибув сформований за національною ознакою підрозділ «кадировців» чисельністю до 1300 осіб.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай раніше заявив, що на Луганщині російські загарбники примусово мобілізують чоловіків віком за 60, а також тих, хто має хронічні хвороби.

Збройні сили України з 24 лютого по 10 вересня ліквідували близько 52 тисяч 250 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-