СБУ викрила зрадника, який допомагав росіянам закріпитись на Харківщині

СБУ викрила зрадника, який допомагав росіянам закріпитись на Харківщині

Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України викрила зрадника, який допомагав військам російської федерації закріпитись у захоплених населених пунктах Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це Управління СБУ в Харківській області повідомляє у Фейсбуці.

Правоохоронці встановили, що місцевий приватний підприємець добровільно пішов на співпрацю з ворогом і з перших днів захоплення села Верхня Роганка активно допомагав військовим рф. Зловмисник передав у користування росіянам спеціальну будівельну техніку, за допомогою якої ті копали траншеї та будували фортифікаційні споруди. Також фігурант добровільно надав доступ до власного домоволодіння, де ворог переховував боєприпаси.

Фото: Фейсбук Управління СБ України в Харківській області
Фото: Фейсбук Управління СБ України в Харківській області

Також правоохоронці встановили, що зловмисник погрожував односельчанам фізичною розправою, якщо ті продовжуватимуть співпрацювати з українськими оборонними силами. Натомість сам передавав ворожим військам місця дислокації українських захисників.

Після звільнення населеного пункту від росіян зрадник виїхав на тимчасово окуповану територію за порадою військових рф.

СБУ повідомила пособнику агресора про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (державна зрада). Триває досудове розслідування за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Читайте також: За держзраду чотирьом суддям з Криму «світить» по 15 років в'язниці

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області Збройні сили України затримали голову адміністрації села Іванівка, який співпрацював з російськими військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-