Підприємство Укроборонпрому стало оператором протимінної діяльності в Україні

Підприємство Укроборонпрому стало оператором протимінної діяльності в Україні

Укрінформ
Одне з підприємств ДК «Укроборонпром» стало оператором протимінної діяльності в Україні. Воно отримало сертифікат на право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території нашої держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

Зазначається, що відтепер підприємство Концерну «Укроборонпром» має право здійснювати на теренах нашої держави розмінування, знищення та утилізацію вибухонебезпечних предметів, які непридатні для використання та зберігання, надання медичної допомоги постраждалим, підготовку фахівців та підвищення їхньої кваліфікації тощо.

Підприємство має власний Центр гуманітарного розмінування, в якому працюють фахівці високого класу. З 2010 року Центр акредитований в ООН як постачальник послуг з протимінної діяльності та є партнером UNMAS – відповідної служби Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також: Первинне розмінування деокупованих територій триватиме рік - МВС

В Україні операторами протимінної діяльності визнають підприємства, установи чи організації, які відповідають необхідним умовам, незалежно від форми власності та організаційно-правової форми. Винятком є ті, які розташовані в офшорних зонах, зареєстровані на території держав, до яких застосовані санкції, або походять з держави, що визнана окупантом чи агресором.

Як повідомлялося, напередодні Укроборонпром підписав рамкову угоду про співпрацю із американською міжнародною корпорацією Honeywell.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-