Первинне розмінування деокупованих територій триватиме рік - МВС

Первинне розмінування деокупованих територій триватиме рік - МВС

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ планують провести первинне розмінування деокупованих територій протягом року.

Про це повідомила речниця МВС Альона Матвєєва, передає кореспондент Укрінформу.

За її словами, первинне оперативне розмінування передбачає, що на певній деокупованій території розпочинається розмінування доріг, під'їздів до населеного пункту. Потім - прибудинкових ділянок, цивільної інфраструктури (у тому числі критичної) та територій довкола населених пунктів

"Ми зорієнтовані, що первинне розмінування на деокупованих територіях буде проводитися упродовж року. Потім вже йде розмінування лісосмуг, полів, водойм тощо”, - розповіла Матвєєва.

Читайте також: В Україні потрібно розмінувати 185 тисяч квадратних кілометрів - ДСНС

Вона нагадала, що країни-партнери офіційно підтримали Україну на шляху до Механізму цивільного захисту Євросоюзу, який надає міжнародну скоординовану оперативну допомогу в надзвичайних ситуаціях. Цей Механізм об'єднує усі служби надзвичайних ситуацій ЄС.

Речниця поінформувала, що 5 вересня за участі низки міжнародних партнерів, а також МВС і ДСНС було підписано згоду щодо підтримки України на шляху до приєднання до Механізму цивільного захисту ЄС.

Матвєєва зазначила, що Механізм цивільного захисту ЄС за всю свою історію ще не стикався з такими масштабами гуманітарних викликів, які є наразі в Україні. “Але він продовжує надавати допомогу, залучаючи всі 27 країн ЄС, також Туреччину, Норвегію і Північну Македонію. Ми вдячні нашим європейським партнерам за допомогу, у боротьбі з викликами і загрозами, які постали перед нами через повномасштабне вторгнення рф на територію України”, - сказала представниця МВС.

Читайте також: В Україні проводять розмінування на території дев'яти областей

Вона також відзначила, що українські рятувальники здобули нові навички під час ліквідації наслідків повномасштабного вторгнення рф і готові ділитися досвідом задля посилення системи цивільного захисту ЄС.

Як повідомлялося, Естонія, Польща, Латвія та Литва офіційно підтримали Україну на шляху приєднання до Механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-