Поки війська рф перебуватимуть на Запорізькій АЕС, ситуація не буде контрольованою - Данілов

Поки війська рф перебуватимуть на Запорізькій АЕС, ситуація не буде контрольованою - Данілов

Укрінформ
Поки російські війська перебуватимуть на ЗАЕС, ситуація не буде контрольованою, як тільки-но вони звідти підуть і Україна відновить контроль над цим небезпечним об’єктом, тоді буде набагато спокійнішою.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов сказав в інтерв’ю LB.ua, передає Укрінформ.

«Я ще раз наголошую: поки російські терористи на цій станції, ситуація не буде, на жаль, контрольована. Тільки-но вони звідти підуть і наша країна відновить контроль над цим небезпечним об’єктом, тоді я точно можу сказати, що ми будемо в зовсім іншій ситуації і в нас буде набагато більше спокою», - сказав Данілов.

Читайте також: Данілов: Не буде швидкої перемоги, але це точно війна не на роки

На його думку, є шанс, що міжнародна спільнота чинитиме тиск на російську федерацію, щоб вона залишила не тільки Запорізьку атомну станцію, а й усі українські території.

«І я дякую світовій спільноті, яка в цьому бере участь. Нам дуже хотілося б, щоб це були більш активні дії, ми хотіли б, щоб процеси відбувалися швидше, але те, що сьогодні відбувається з постачанням зброї, з уведенням санкцій, з іншими процесами, за це ми маємо дякувати нашим партнерам, нашим друзям, усій світовій спільноті. Ще раз хочу наголосити, що ми свідомі того, що не тільки за себе боремося», - підкреслив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародне агентство з атомної енергії МАГАТЕ у своєму звіті за підсумками місії закликає до негайного створення зони безпеки навколо Запорізької атомної електростанції.

Читайте також: рф вербує білорусів для війни та відправляє через свою територію – Данілов

У 50-сторінковому документі зазначається, що зона безпеки необхідна для того, аби агентство могло контролювати ситуацію на станції. У звіті також рекомендується поліпшити умови роботи українського персоналу, що обслуговує станцію.

Місія МАГАТЕ на чолі з Гроссі відвідала ЗАЕС 1 вересня. Того ж дня гендиректор агентства та більша частина делегації залишила захоплений росією об'єкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-