росіяни за добу обстріляли сім регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли сім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російські війська упродовж минулої доби, 6 вересня, здійснили обстріли семи регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 середи, 7 вересня.

У Сумській області вночі ворог обстріляв Миропільську громаду, зафіксовано 13 мінометних ударів. За минулу добу росіяни випустили по області 140 мін та снарядів різного калібру, також було близько 70 пострілів зі стрілецької зброї. Агресори били по територіях Новослобідської, Білопільської, Миропільської, Шалигинської, Есманьської, Зноб-Новгородської, Середино-Будської громад.

Читайте також: росіяни за добу випустили по Сумщині 140 мін і снарядів

У Дніпропетровській області ворог знову обстріляв Нікопольський район, поцілив по Нікополю та Марганецькій громаді. Загиблих і постраждалих немає. Масштаби руйнувань з’ясовуються.

У Кривому Розі вночі рятувальники загасили пожежу, що сталася на нафтобазі через влучання російської ракети зранку 6 вересня.

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Немишлянському району Харкова, із влучанням у двоповерхову будівлю, що призвело до часткового пошкодження прилеглих будівель. Горіли будівля автомийки та автомобіль. Постраждали поруч розташовані будівлі кафе, крамниці, швейного цеху і два автомобіля. Одна ракета влучила у землю.

Читайте також: Ворог вдарив по Кривому Рогу ракетою Х-101

У Харківській області загарбники завдавали інтенсивних ударів у Богодухівському, Чугуївському, Харківському, Ізюмському районах. Ракетного удару ворог завдав по Печенігах Чугуївського району. Дістали поранення двоє людей. Є руйнування будинків у приватному секторі. Сьогодні зранку зафіксовано ракетний удар у Змієві, ракета влучила в землю поблизу лікувальної установи.

У Луганській області минулої доби ворог декілька разів вдавався до наземних дій, вступаючи у ближні бої із Збройними силами України під Білогорівкою та Верхньокаменкою. Крім того, за ніч росіяни завдали ракетного удару (дві ракети в напрямку Костянтинівки), здійснили дев'ять артилерійських і чотири мінометні обстріли. Двічі війська рф застосовували РСЗВ, робили чотири спроби танкової атаки.

Читайте також: «Бавовна» у Кремінній знищила майже 400 загарбників - Гайдай

У Донецькій області вночі росіяни обстріляли Слов'янськ (пошкоджені багатоповерхівки, школа), Краматорськ (медичний заклад), Костянтинівку (приватний будинок), Васюківку, Роздолівку, Бахмутське Бахмутського району (житловий сектор, фермерські господарства). Інформація про постраждалих не надходила. Агресори били по Донеччині з артилерії, РСЗВ "Град", вдарили ракетою ЗРК С-300. Обстріляні Бахмут, Авдіївка, Курахове, села Хромове, Богоявленка, Георгіївка, Костянтинівка. За минулу добу по області троє людей загинули і двоє поранені. Область залишається без газу і частково без води та електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

За минулу добу українські сили ППО знищили над Миколаївською областю чотири ракети класу "повітря-земля" Х-101, випущені із застосуванням стратегічної авіації з північної частини Каспійського моря; також збито ворожий безпілотний літальний апарат "Орлан-10". Через обстріли села Куцуруб пошкоджено кілька житлових будинків. Постраждалих немає.

Читайте також: У Слов'янську через обстріл зруйнований під'їзд будинку, під завалами можуть бути люди

Тривають обстріли Березнегуватської та Широківської громад. Влучання були поза межами населених пунктів. Інформація про пошкодження і постраждалих уточнюється.

Минулої доби у Херсонській області вдень декілька разів оголошувалась повітряна тривога, бойові дії тривали практично у всіх районах. У тимчасово захоплених селах, які межують з уже визволеними, загарбники рили окопи і вели обстріли сусідніх населених пунктів. В ефірі пропагандистських ЗМІ росіяни заявляють про необхідність відновлення навчання у школах і вкотре обіцяють кожній дитині віком від 6 до 18 років виплатити по 10 тисяч рублів.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-