Транспортні артерії на півдні України – під вогневим контролем Сил оборони

Транспортні артерії на півдні України – під вогневим контролем Сил оборони

Укрінформ
Транспортні артерії на півдні України знаходяться під вогневим контролем Збройних сил України.

Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону, передає Укрінформ.

"Ситуація на півдні складна, але контролюється Силами оборони. Ми продовжуємо позиційні бої, закріплюємо і покращуємо своє положення вздовж лінії фронту. Ми продовжуємо заходи зі знищення сил та потужностей ворога, зокрема логістичних. Ворог намагається маневрувати, але ми розкриваємо їхні задуми. Ми продовжуємо тримати вогневий контроль над транспортними артеріями та нищимо ті альтернативні способи переправи, які влаштовує ворог", - повідомила вона.

Гуменюк додала, що минулого тижня було знищено три понтонні переправи, цього - ще одна. Вона наголосила, що ворогові нелегко утримуватися на захоплених територіях.

"Вони розуміють, що нові сили підтягувати немає звідки. Хоча командування окупаційних військ намагається зімітувати підтягування резервів шляхом маневрування. Тобто підрозділи переїздять з одного напрямку на інший. Але все-таки їхнє спілкування розкриває, що сили на фініші. Це спонукає їх складати зброю і відкрито йти у полон", - розповіла керівниця центру.

Читайте також: ЗСУ взяли під вогневий контроль переправи біля Дар'ївки й Голої Пристані

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому росією Криму спостерігається утворення військових підрозділів, які можуть бути застосовані у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-