Українця, який здавав ворогу координати корпусів «Азова», ув'язнили на 16 років

Українця, який здавав ворогу координати корпусів «Азова», ув'язнили на 16 років

Укрінформ
Суд визнав жителя Київщини винним у державній зраді за розвідку на користь ворога і засудив до 16 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомив прессекретар генпрокурора Борис Іванов, передає Укрінформ з посиланням на Офіс генпрокурора.

“Прокурори у суді довели, що у 2017 році представники фсб рф завербували засудженого. До лютого 2022 року він здавав іноземній розвідці місця розташування добровольчого батальйону «Азов» та інформацію про окремих військовослужбовців”, - зазначив він.

За словами Іванова, з травня 2022 року, тимчасово проживаючи в Єгипті, чоловік через соціальні мережі вийшов на представників так званої «днр» та почав співпрацювати з ними. Заручившись підтримкою проросійськи налаштованого жителя Чернігівщини, він здійснював незаконну розвідувальну діяльність на користь псевдореспубліки, передавав інформацію про місця розташування шкіл та дитячих садочків на території Чернігівської області, а також місця дислокації військовослужбовців ЗСУ.

Читайте також: Суд дав 15 років в'язниці зраднику, який «охороняв» захоплені мости на Запоріжжі для рф

На початку червня 2022 року засуджений повернувся в Україну. Він приїхав у Чернівецьку область, де збирав відомості про дислокацію об'єктів критичної інфраструктури: залізничних переїздів, тунелів, мостів, час проїзду поїздів, а також місця розташування військових частин ЗСУ та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань.

Правоохоронці викрили та затримали чоловіка у Чернівцях. Його спільника затримано за місцем проживання на Чернігівщині та за здійснення незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації засуджено до 10 років ув’язнення.

Фото: Офіс Генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-