росіяни за добу обстріляли сім областей, на Херсонщині лунали потужні вибухи — зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли сім областей, на Херсонщині лунали потужні вибухи — зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами російських військ протягом минулої доби перебували сім областей України, на території Херсонської області й, зокрема, Херсона лунали потужні вибухи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 неділі, 4 вересня.

Так, у Сумській області в ніч на 4 вересня під ворожими обстрілами опинилося все прикордоння Сумського та Шосткинського районів. російські війська били із самохідних артилерійських установок та мінометів. Наслідки уточнюються.

Учора надвечір росіяни тричі відкривали вогонь по різних територіях Краснопільської громади. Загалом зафіксований приліт майже 50 снарядів із самохідних артустановок і мінометів. Постраждалих немає, дані щодо руйнувань уточнюються.

У Чернігівській області в ніч на 4 вересня російські війська обстріляли Семенівську громаду. Без жертв і руйнувань. Протягом доби ворог завдавав ударів з мінометів, артилерії й реактивних систем залпового вогню по Новгород-Сіверському та Чернігівському районах. Без жертв.

У Дніпропетровській області загарбники тричі за ніч обстріляли Нікопольський район. Минулося без постраждалих. У Нікополі ворожим вогнем пошкоджені житлові будинки, господарські споруди та лінія електропередач, у Марганці — приватний будинок, склади, прохідна й автомобілі місцевого заводу.

Читайте також: На Харківщині минулої доби через обстріли загинула жінка, є поранені

У Харківській області протягом доби російські війська обстрілювали Чугуївський, Харківський та Ізюмський райони. Унаслідок ворожих обстрілів у Чугуївському районі загинула одна людина, двоє — госпіталізовані.

Після півночі загарбники обстріляли інфраструктуру Харкова в Київському районі, унаслідок чого загорілося приміщення ресторану. За попередніми даними, постраждалих немає.

У Луганській області противник активно застосовує засоби протиповітряної оборони для прикриття своїх військ. За ніч росіяни здійснили два ракетні удари та вісім артобстрілів. Також ворог обстрілював позиції українських військ зі стрілецької зброї.

У Донецькій області в ніч на 4 вересня загарбники обстріляли Слов'янськ та селище Хромове Бахмутського району. Інтенсивні обстріли здійснені ворогом по околицях території Торецької громади (Шуми, Нью-Йорк, Північне, Південне, Щербинівка).

Протягом доби війська російської федерації з артилерії й реактивних систем залпового вогню "Град" обстрілювали міста Бахмут, Красногорівка, Сіверськ та Авдіївка, село Шевченко, селища Велика Новосілка, Донецьке й Очеретине.

За добу внаслідок ворожих обстрілів загинули четверо мирних жителів Донецької області, ще двоє цивільних дістали поранення.

У Миколаївській області вчора в другій половині дня російські війська вдарили по селищу Первомайське Первомайської громади. Ворожі снаряди влучили по житлових будинках. Постраждалих немає.

Також учора у другій половині дня загарбники обстріляли околиці села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

Близько 02:30 ночі масованого ракетного обстрілу зазнав Миколаїв. За попередніми даними, війська рф застосували зенітні-ракетні системи С-300. Суттєвих пошкоджень ворожі удари завдали трьом лікувальним закладам, двом навчальним закладам, готелю та музею. Обстрілами також пошкоджені житлові будинки. Попередньо, без жертв і постраждалих. Детальна інформація уточнюється.

Близько 05:00 ранку на території підприємства в місті Вознесенськ пролунав вибух, відбулося займання приміщень. Без жертв, є пошкодження житлових будинків. Детальна інформація уточнюється.

Зранку ворог завдав ударів по місту Очаків Очаківської громади. Влучання відбулося в об'єкт цивільної інфраструктури. Також обстрілом пошкоджені житлові будинки. Постраждалих немає.

У Херсоні та на території всієї області лунали потужні вибухи. Критична ситуація в Калинівській, Великоолександрівській і Високопільській територіальних громадах, також військові рф практично знищили Нововоронцовську громаду.

Читайте також: У Миколаєві знову чутно вибухи

В ефірі своїх пропагандистських засобів масової інформації й на сторінках газет загарбники продовжують брехати та звинувачувати Збройні сили України в підривах шкіл, лікарень, дитячих садків і будинків цивільного населення, також закликають отримувати російський паспорт.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Одеській, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Кіровоградській, Запорізькій, Полтавській, Київській та Житомирській областях.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок 4 вересня російські війська продовжують зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Через брак високоточної зброї загарбники стали частіше використовувати застарілі зенітні керовані ракети комплексів С-300.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-