Окупанти гатили із РСЗВ з території Запорізької атомної електростанції - ЗМІ

Окупанти гатили із РСЗВ з території Запорізької атомної електростанції - ЗМІ

Відео
Укрінформ
Видання The Insider стверджує, що у його розпорядженні опинився відеозапис із російськими РСЗВ, які ведуть вогонь безпосередньо з території Запорізької атомної електростанції.

Відео, за даними видання, зняте в ніч із 2 на 3 вересня, передає Укрінформ.

На думку експертів групи Conflict Intelligence Team (CIT), яких The Insider попросив оцінити певність відео, "місце пуску РСЗВ знаходиться на захід від Запорізької ТЕС", і "на захід від ТЕС знаходиться територія самої АЕС, але чи справді реактивні снаряди запускають саме з території станції точно встановити неможливо".

Читайте також: Запорізька АЕС відключена від мережі і працює через резервну лінію – МАГАТЕ

Як повідомлялося, енергоблок №5 Запорізької АЕС був відключений зранку 1 вересня, проте його під’єднали до енергомережі.

Місія МАГАТЕ відвідала ЗАЕС 1 вересня. Того ж дня більша частина делегації залишила захоплений росією об'єкт. Шість експертів МАГАТЕ залишилися на Запорізькій АЕС, а надалі агентство планує забезпечити постійну присутність на станції двох своїх представників.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію.

Читайте також: Гендиректор МАГАТЕ сказав, коли відзвітує перед Радбезом ООН про поїздку в Україну

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-