Генпрокуратура зафіксувала з початку війни майже 32 тисячі воєнних злочинів рф

Генпрокуратура зафіксувала з початку війни майже 32 тисячі воєнних злочинів рф

Укрінформ
З початку повномасштабної війни проти України зареєстровано 31738 злочинів агресії та воєнних злочинів і 14738 злочинів проти національної безпеки України.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

За інформацією Офісу генпрокурора з початку повномасштабної війни російської федерації проти України зареєстровано 31738 злочинів агресії та воєнних злочинів (це порушення законів та звичаїв війни, планування, підготовка або розв’язання та ведення агресивної війни, пропаганда війни та інші).

Крім того, зафіксовано 14738 злочинів проти національної безпеки України (посягання на територіальну цілісність, і недоторканість України, державна зрада, колабораційна діяльність, пособництво державі агресору, диверсії тощо).

У відомстві зазначають, що в магістральних справах щодо агресії проти України підозрюється 624 представника військово-політичного керівництва рф – міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних органів, розпалювачі війни і пропагандисти кремля.

Читайте також: Зафіксували вже 464 воєнні злочини проти культурної спадщини України

Як повідомляв Укрінформ, через збройну агресію росії в Україні загинули 380 дітей, 737 поранено. Це без повного врахування з місць ведення активних бойових дій.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-