У Нацгвардії заперечують причетність до вбивства дугіної

У Нацгвардії заперечують причетність до вбивства дугіної

Укрінформ
Національна гвардія України не причетна до справи щодо загибелі російської пропагандистки дар’ї дугіної.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив начальник оперативного управління Головного управління НГУ Олексій Надточий, передає кореспондент Укрінформу.

Він уточнив, що упродовж останнього часу росЗМІ поширюють дезінформацію про те, що вбивство дугіної нібито було підготовлено та вчинене українськими спецслужбами.

Надточий заявив, що росЗМІ також інформували про те, що нібито є українка Наталія Вовк, яка нібито раніше проходила військову службу у складі окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України.

Читайте також: Чергова «візитівка Яроша»: «Азов» спростував свою причетність до підриву авто Дугіної

«Від імені Нацгвардії інформую вас, що НГУ не причетна до справи і обставин загибелі дар’ї дугіної, а громадянка Вовк не проходила службу в окремому загоні спецпризначення «Азов» Національної гвардії України», - поінформував представник Нацгвардії України.

Як повідомлялося, у підмосков'ї 20 серпня підірвали авто, за кермом якого нібито була дар'я дугіна - донька головного ідеолога «русского мира» олександра дугіна.

Читайте також: Жаби й гадюки спецслужб рф почали боротьбу - Подоляк про «розкриття» вбивства Дугіної

29-річна дугіна вела Tелеграм-канал, у якому підтримувала війну росії проти України. Вона також виступала як експерт у ток-шоу та читала лекції в ультраправій книгарні «Листя».

У березні 2022 року дугіну внесли до санкційного списку США, а в червні вона потрапила під санкції Великої Британії.

Читайте також: Держдеп відреагував на вбивство російської пропагандистки дугіної

Зі свого боку 23 серпня Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україну не цікавить донька іделога «руского міра» дар’я дугіна і її нібито вбивство не є нашою відповідальністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-