Перейшов на бік ворога: в Україні судитимуть командира фрегата «Адмірал Макаров»

Перейшов на бік ворога: в Україні судитимуть командира фрегата «Адмірал Макаров»

Укрінформ
Перед судом постане колишній український військовий – капітан російського корабля «Адмірал Макаров», з якого здійснювався запуск крилатих ракет по Миколаєву та Одесі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього капітана ІІ рангу військової частини із АР Крим, а нині командира російського фрегата «Адмірал Макаров». Обвинувальний акт направлено до суду», — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у 2014 році фігурант зрадив присязі на вірність народові України та залишився на захопленій російськими загарбниками території, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Перебіжчик присягнув російській федерації та продовжив службу у флоті рф.

Встановлено, що у 2022 році російський корабель під командуванням обвинуваченого запускав крилаті ракети по Миколаєву та Одесі.

Колишній український військовий обвинувачується в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Йому загрожує позбавлення волі терміном до 15 років.

Читайте також: Харківські угоди: ексміністру оборони Єжелю оголосили підозру за сприяння окупації Криму

Як повідомляв Укрінформ, колишньому судді Феодосійського міського суду Автономної Республіки Крим призначене покарання у вигляді 12 років позбавлення волі за державну зраду та перехід на службу до російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-