ЗСУ дали відсіч росіянам на шести напрямках

ЗСУ дали відсіч росіянам на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Збройні сили України дали відсіч російським військам на Слов’янському, Краматорському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському й Південнобузькому напрямках; біля села Потьомкіне Херсонської області - завдали ворогу втрат і змусили ретируватися.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом 18:00 29 серпня російські війська продовжують завдавати авіаційних і ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Зберігається загроза ракетних й авіаційних ударів з території і повітряного простору республіки білорусь.

На Сіверському напрямку російські війська зі ствольної артилерії обстрілювали території біля Янжулівки Чернігівської області та Старикового й Вільної Слободи Сумської області.

Читайте також: Ворог знову обстріляв Слов’янськ - пошкоджені багатоповерхівки

На Харківському напрямку загарбники вдарили з танків, бойових машин, ствольної й реактивної артилерії по цивільній інфраструктурі в районах Удів, Слатиного, Світличного, Байрака, Перемоги, Кутузівки, Чепеля, Гусарівки, Руських Тишків та Залимана.

На Слов’янському напрямку зафіксований ворожий артилерійський вогневий вплив неподалік Довгенького, Норцівки, Червоного, Сулигівки, Рідного, Адамівки та Слов’янська. У напрямках Богородичного та Долини російські війська намагалися покращити тактичне положення, однак успіху не мали й відійшли.

Читайте також: Військові закликають дотримуватися тиші в питаннях наступу ЗСУ на Херсонщині

На Краматорському напрямку тривають ворожі обстріли з артилерійських систем по районах Григорівки, Івано-Дар’ївки й Тетянівки. Противник задіяв авіацію для ударів неподалік Григорівки та Тетянівки. Спроба просування в напрямку населеного пункту Івано-Дарʼївка завершилася для загарбників провалом – втратами і втечею.

На Бахмутському напрямку війська рф обстрілювали військову та цивільну інфраструктуру в районах Веселої Долини, Майорська, Торецька, Бахмута й Кодеми. Біля двох останніх зафіксовані також удари російської авіації.

Сили оборони України відбили наступ ворога в напрямках Соледара, Веселої Долини, Бахмуту та Кодеми, зазначили в Генштабі .

На Авдіївському напрямку ворог завдавав вогневого ураження по Авдіївці, Опитному, Невельському, Первомайському, Новобахмутівці та Олександрополю. Наступальними та штурмовими діями противник намагався просунутися в напрямках Марʼїнки, Первомайського й Невельського, однак отримав відсіч і відступив.

На Новопавлівському напрямку збройні сили росії обстріляли позиції українських військ із танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню біля Павлівки, Володимирівки, Времівки, Новосілки та Шевченка.

Ворог задіяв авіацію для удару неподалік Володимирівки. Також загарбники невдало спробували наступати в напрямку Павлівки.

На Запорізькому напрямку зафіксовані обстріли з наявних у ворога засобів вогневого ураження в районах Гуляйполя, Оріхова, Червоного, Малої Токмачки, Новоандріївки, Березового, Білогірʼя, Степового та Кам’янського. Ударами авіації російські війська намагалися завдати втрат українським підрозділам біля Малих Щербаків.

На Південнобузькому напрямку загарбники обстрілювали з артилерійських систем і танків райони Миколаєва, Лупаревого, Таврійського, Прибузького, Посад-Покровського, Українки, Любомирівки, Зорі, Мирного, Квітневого, Киселівки, Кобзарців, Березнегуватого, Висунська, Явкіного, Великого Артакового, Тополиного та Князівки. Ударів ворожої авіації зазнали райони Андріївки й Калинівки.

Читайте також: У Миколаєві кількість постраждалих від ракетних ударів зросла до 24

Штурмовими та наступальними діями російські війська намагалися покращити тактичне положення неподалік Потьомкіного, однак зазнали втрат і ретирувалися.

Ворог продовжує інтенсивну повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами.

За інформацією Генштабу, корабельне угруповання рф виконує завдання з блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України ліквідували вже близько 47 100 російських військових, також знищили 1 947 танків, 4 269 бойових броньованих машин, 1060 артилерійських систем та іншу техніку ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-