Загарбники продовжують будувати тимчасову переправу впритул до мосту в Херсоні

Загарбники продовжують будувати тимчасову переправу впритул до мосту в Херсоні

Укрінформ
Російські окупанти будують переправу впритул до пошкодженого українськими ударами Антонівського мосту у Херсоні.

Свіжі супутникові світлини, опубліковані Радіо Свобода у неділю, свідчать, що вона готова вже більш як наполовину, передає Укрінформ.

27 серпня супутник Planet Labs зафіксував процес будівництва окупантами понтонної переправи поблизу пошкодженого Антонівського моста. Довжина зведеного мосту сягає понад 620 м.

23 серпня британська розвідка заявила, що армія росії збирається побудувати плавучий "міст" із барж замість пошкодженого Антонівського мосту.

Читайте також: ЗСУ обстріляли переправу загарбників під Антонівським мостом, якою хвалився зрадник Стремоусов

Якщо РФ зможе добудувати цей імпровізований міст, то, за оцінкою британців, його пропускна спроможність майже напевно буде вищою за пропускну спроможність поромної переправи, якою останніми тижнями користувалися російські військові та місцеве населення.

Водночас розвідники вважають, що плавучий "міст", ймовірно, все одно буде вразливим до українських контрнаступних дій.

Читайте також: ЗСУ продовжують підготовку до контрнаступу - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, українська армія тримає під вогневим контролем шляхи пересування російських загарбників на Херсонщині.

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань повідомив, що Збройні сили України знову завдають ударів по Антонівському мосту. Загарбники, своєю чергою, стягують баржі по Дніпру і «монтують» з них переправу – вони це роблять просто під Антонівським мостом. Також депутат облради сказав, що навести повноцінну понтонну переправу в цьому місці неможливо – саме через течію. Тому ворог переправляє техніку на частинах понтона, які використовує як плоти, котрі пересувають за допомогою потужних катерів по боках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-