У «лнр» підготували псевдоісторичну методичку до 1 вересня – розвідка

У «лнр» підготували псевдоісторичну методичку до 1 вересня – розвідка

Укрінформ
У так званій “лнр” російські загарбники підготували до 1 вересня псевдоісторичну методичку, за якою збираються навчати українських школярів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, російські загарбники у так званій “лнр” підготували до 1 вересня розлогий багатосторінковий документ під назвою “структурний план уроку на тему “моя історія”. Саме з нього планується почати навчання школярів на тимчасово захоплених територіях.

Читайте також: Немає ознак, що росія найближчим часом застосує ядерну зброю – розвідка

"Загалом запропонований “план” являє собою традиційну солянку псевдоісторичних фактів та божевільних ідей. Він практично дослівно повторює пропагандистські виступи російських телевізійних ідеологів: Україну створив лєнін, української мови не існує, всі українські герої – злочинці, Україну має бути знищено". - ідеться у повідомленні.

У ГУР заявляють, що “більшість цитат зі згаданого документа суперечать не тільки історичним фактам, але й здоровому глузду”.

Зокрема у цитатах із псевдометодички стверджується: “Захід, що відчуває себе світовою геополітичною периферією, прагне підірвати єдність і стабільність “серцевинної землі” – росії, понад 80% її громадян належать до одного триєдиного народу – це росіяни (великороси), українці (малороси) та білоруси, – східні слов'яни, спадкоємці древньої хрещеної у Херсонесі князем Володимиром”.

Читайте також: Військові рф у Казахстані відмовляються повертатись, щоб не їхати на війну в Україну - розвідка

У розвідці нагадують, що насправді хрещення Русі відбулось у Києві, а Херсонесі хрестили самого князя Володимира.

У інших цитатах стверджується, що “стародавній Русі, російській імперії та сучасній росії була уготована доля стати спадкоємицею великої Візантії, яка колись була центром всього цивілізованого світу, мала найбільшу культуру і глибоку релігійну традицію”; “виникли центри ранньої російської державності: північний – у Старій Ладозі та майбутньому Новгороді, а згодом і південний – у майбутньому Києві”.

У розвідці підкреслюють, що насправді обидва російські міста молодші за Київ.

Читайте також: ЗСУ продовжують підготовку до контрнаступу - розвідка

У ГУР наголошують, що “одним з перших завдань після відновлення законної української влади на тимчасово окупованих землях буде налагодження цивілізованої системи середньої та вищої освіти”.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених росіянами територіях України ворог продовжує підготовку до навчального року за “новими правилами” і намагається використати пропагандистські засоби для успішного її завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-