кремль поширює фейк, що 90% жителів Донеччини і Луганщини хочуть до росії

кремль поширює фейк, що 90% жителів Донеччини і Луганщини хочуть до росії

Укрінформ
російська пропаганда розповсюджує фейк, що до складу росії, нібито, бажають увійти до 92% населення тимчасово захоплених територій Донецької та Луганської областей.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив у Телеграмі у черговій добірці російських фейків станом на вечір 27 серпня.

Зокрема, роспропаганда розповсюджувала маніпулятивну заяву першого заступника глави адміністрації президента рф сергія кирієнка: «як показують результати соцдосліджень… на Донбасі ввійти до складу рф хочуть 91-92% опитаних, а в Херсонській та Запорізькій областях – близько 75-77%... рішення ухвалять жителі цієї землі, і рф з повагою поставиться (до нього – ред.)».

В свою чергу глава російського мзс сергій лавров розповсюджував дезінформацію, заявивши, що росія «категорично відкидає нав’язуваний колективним Заходом неоколоніальний «лад», що передбачає расистський поділ світу на групу «виняткових», які мають індульгенцію на будь-які дії, та інші країни, що зобов’язані… обслуговувати його інтереси».

Читайте також: ЦПД викрив чергові російські фейки про «біолабораторії» в Україні

А заступник голови делегації рф Андрій Білоусов на конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) заявив: «конференція стала заручником тих, хто… отруював дискусії своїми… брехливими заявами щодо України, чим зробили все, щоб не допустити конструктивної роботи». У ЦПД попередили, що це маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, у міноборони росії поширюють дезінформацію про те, що українські військові планують підірвати міст у Слов'янську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-