росіяни за тиждень обстріляли 15 населених пунктів Дніпропетровщини: 26 загиблих, понад 40 поранених

росіяни за тиждень обстріляли 15 населених пунктів Дніпропетровщини: 26 загиблих, понад 40 поранених

Укрінформ
Впродовж тижня ворог обстріляв чотири райони Дніпропетровської області. Внаслідок атак 26 людей загинули, ще 42 – постраждали.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Укрінформ.

"За тиждень було обстріляно понад 15 наших населених пунктів. Під обстріли потрапили чотири райони: Криворізький,Синельниківський, Нікопольський та Дніпровський. Вперше прилетіли РСЗВ до м. Кривий Ріг. Внаслідок обстрілів в області постраждало 42 особи, в тому числі 31 особа в Чаплиному, також 26 загиблих, з яких 25 в Чаплиному", - сказав він.

За словами Лукашука, усім постраждалим в Чаплиному надана допомога. Це була одна з найпотужніших атак за час війни. Ворог використав ракети "Іскандер", сказав він.

"Через цю станцію йде евакуаційний поїзд з Покровська на Львів", - додав Лукашук.

Також він вказав, що останнім часом дуже збільшилась кількість обстрілів Нікопольського району, в Синельниківському районі потерпають ті громади, які межують з Донеччиною та Запорізькою областю, а над Дніпровським районом була збита ракета.

Щодо евакуації населення, то із Зеленодольської громади виїхало 15 000 людей, але вже 7 000 повернулись додому.

В Нікополі до війни було 120 000 людей, а залишилось близько 40 000, повідомив Лукашук.

Читайте також: Уночі війська рф обстріляли Дніпропетровщину з «Градів» та важкої артилерії

Як повідомляв Укрінформ, на День Незалежності росія завдала ракетного удару по залізничній станції та житлових будинках селища Чаплино, що в Синельниківському районі на Дніпропетровщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-