У рф поповнюють втрати за рахунок поранених та «відмовників» - ЗМІ

У рф поповнюють втрати за рахунок поранених та «відмовників» - ЗМІ

Укрінформ
В армії рф видали наказ щодо поповнення втрат особового складу угруповання військ «схід», які беруть участь у бойових діях на території України, та заходи щодо боротьби з дезертирством серед російських військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Guildhall.

Згідно з документом, переданим українською розвідкою, у наказі командувача східного військового округу йдеться, що поповнення втрат буде здійснюватися за рахунок наступних категорій росіян:

  • призовники з подальшим укладенням контракту;
  • хворі та поранені військовослужбовці, які пройшли лікування;
  • військовослужбовці, які раніше відмовилися від участі у «сво»;
  • громадяни, які перебувають у запасі та в мобілізаційному резерві.

З метою протидії масовим випадкам дезертирства та самовільного залишення військових частин наказано призупинити виплати грошового забезпечення всім категоріям військовослужбовців, які прибули з району проведення «спеціальної військової операції», до видання наказу про прибуття та постановку в стрій.

Читайте також: ЗСУ знищили близько 45 400 російських загарбників

Крім того, за повідомленням української розвідки, 21 серпня серед російських військовослужбовців поширювалася інформація про прибуття на окуповану територію Луганської області групи осіб, які відбувають покарання за скоєння тяжких злочинів. В даний час з ними проводиться вогнева підготовка, ймовірно, з метою подальшого відправлення ув'язнених на передові позиції.

Як повідомляв Укрінформ, один із російських військових у перехопленій телефонній розмові розповів своїй дружині, що керівництво погрожує відправляти до концтабору в "л/днр" тих, хто відмовляється від участі в бойових діях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-