Ворожі обстріли регіонів, «привітання» від спротиву на Херсонщині – зведення ОВА

Ворожі обстріли регіонів, «привітання» від спротиву на Херсонщині – зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби, 23 серпня не припиняли обстріли регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 середи, 24 серпня.

Опівночі ворог атакував Запоріжжя. Ракети росіян влучили в об’єкти інфраструктури Шевченківського району та неподалік Комунарського району. Інформація про постраждалих уточнюється. За попередніми даними, жертв немає.

Читайте також: Через нічну атаку у Запоріжжі пошкоджена цивільна інфраструктура міста

У Дніпропетровській області росіяни обстріляли три райони. У Дніпровському районі зафіксоване влучання двох ракет, сталася пожежа. Інформація про постраждалих уточнюється. Нікопольський район ворог обстріляв чотири рази за ніч. У Марганці постраждали двоє людей. Зруйновано кілька будинків, ще понад 10 будинків пошкоджено. У Нікополі є руйнування житла. Без постраждалих. У Криворізькому районі агресори обстріляли Карпівську і Широківську громади. У селі Кошове пошкоджена електромережа. Без жертв.

Вчора вдень та пізно ввечері війська рф вели обстріли Харкова. Більшість влучань зафіксована у Шевченківському районі, але також були удари в Новобаварському районі. У Шевченківському районі горіла триповерхова будівля, пожежу ліквідовували близько 100 рятувальників.

Читайте також: У Харкові внаслідок ворожих нічних обстрілів горів житловий будинок та склад

У Харківській області ворог обстрілював вдень і вночі Харківський, Чугуївський та Богодухівський райони. Постраждали 5 людей.

У Луганській області населені пункти та укріплення українських військ на межі з Донеччиною витримали три ракетні удари та одну атаку з повітря. 13 разів росіяни вели обстріли зі ствольної артилерії, 17 — із реактивних систем залпового вогню. П’ять разів застосовувались міномети. Шість разів росіяни вимушені були відступити після атак.

У Донецькій області вночі росіяни завдали ракетного удару по Слов'янську, вели артобстріли Мар'їнки, Красногорівки, Георгіївки. За добу одна людина загинула, двоє поранені. Обстріляні Авдіївка, Торецьк, Карлівка, Північне, Неліпівка. Пошкоджено сім приватних житлових будинків, одна багатоповерхівка, ЛЕП, будівля педагогічного коледжу. Область залишається без газу і частково без води та електрики.

Читайте також: За добу росіяни вбили одного та поранили двох цивільних на Донеччині

У Миколаївській області агресори вчора ввечері та вночі вели артобстріли за межами населених пунктів Широківської громади. Постраждалих немає. Сьогодні вночі росіяни обстріляли Явкінський старостинський округ Баштанської громади. Є пошкоджені будинки. Кількість руйнувань уточнюється. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. Під обстрілами опинилось село Висунськ. Сьогодні вночі було обстріляне Березнегувате. Спалахнула пожежа, через яку зруйновано два двоповерхові житлові будинки. Інформація про постраждалих уточнюється.

Зранку росіяни обстріляли Новий Буг Новобузької громади. Виникла пожежа, через яку зруйновано двоповерховий житловий будинок. За попередньою інформацією, постраждали 9 осіб, з них двоє дітей.

У Херсонській області у День прапора України, 23 серпня, у Таврійську, Каховці, Новій Каховці з'явились листівки з привітанням від "Народного спротиву України". У Херсоні один із пам’ятників огорнули у прапор України.

Тиск загарбників на жителів області з кожним днем стає більшим. Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило методичку для "агітаторів" на тимчасово захоплених територіях, які мають переконати місцевих жителів, що російські військові – не вбивці і не мародери. У своїх телеграм-каналах та в ефірі пропагандистських телеканалів росіяни повідомляють про відкриття "центру допомоги безробітним", який буде працювати на базі центру зайнятості. Також повідомляється, що у школах буде дозволено вивчення української мови як окремого предмета, проте навчання відбуватиметься виключно російською.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-