Baykar Makina розпочала офіційну подачу заявки на будівництво заводу в Україні

Baykar Makina розпочала офіційну подачу заявки на будівництво заводу в Україні

Укрінформ
Робота над створенням підприємства Baykar Makina з виробництва безпілотних літальних апаратів (БПЛА) в Україні триває, нині розробляють дизайн та макет підприємства, придбано ділянку та розпочато офіційну подачу заявки на будівництво.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю ТСН розповів генеральний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар.

“Працюємо над дизайном підприємства та макетом. Уже придбали ділянку, де стоятиме цей завод. Ми також розпочали офіційну подачу заявки на таке будівництво”, - зазначив він.

Гендиректор Baykar Makina нагадав, що у лютому цього року під час візиту президента Ердогана до Києва було підписано документ про співпрацю в царині високих технологій, авіації та космічної галузі.

“І ця угода стала серйозним посередником для плану побудови заводу. Її підписали 3-го лютого, до війни. А згодом почалося вторгнення. Однак, наші плани досі дійсні і ми продовжуємо роботу, дотримуємося дедлайнів. Можна сказати, ми просуваємося в цьому питанні”, - зазначив Халюк Байрактар.

Читайте також: Ердоган розповів, як путін пропонував йому співпрацю щодо Bayraktar

Він наголосив, що за планом побудови заводу в Україні, там мають виготовляти не лише бойові безпілотники, а й безпілотні винищувачі нового покоління Kızılelma.

Як повідомляв Укрінформ, турецька компанія Baykar Makina має намір збудувати в Україні завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar TB2, а також створювати в Україні Bayraktar Akıncı та Bayraktar Kizilelma — новий безпілотний винищувач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-