Західна зброя не опиниться у ворога, як це сталося з Іраком та Афганістаном – Єрмак

Західна зброя не опиниться у ворога, як це сталося з Іраком та Афганістаном – Єрмак

Укрінформ
Західна зброя в надійних руках, тому вона не опиниться у ворога, як це сталося на початку 2000-х з Іраком та Афганістаном.

Як передає Укрінформ із посилання на Телеграм керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, про це він написав у колонці для Newsweek.

«Україна вже продемонструвала своє бажання боротися за себе. Я можу запевнити американський народ і його обраних представників, що Президент Володимир Зеленський та його адміністрація розглядають ефективне використання зброї не тільки як пріоритет, але і як священний обов’язок, який ми маємо перед українським народом. Саме тому Володимир Зеленський запровадив рівні контролю та підзвітності, щоб забезпечити нагляд за допомогою, що надається Україні», - підкреслив Єрмак.

Читайте також: Єрмак відреагував на обстріл Вознесенська: Наше завдання – щоб відповіли росіяни, їхні діти та онуки

За його словами, на міжурядовій основі Президент і команда його радників регулярно зустрічаються з представниками країн, які надають цю допомогу і звітують про те, де і як ця допомога використовується.

Єрмак висловив вдячність депутатам Верховної Ради за підтримку ініціативи Офісу Президента щодо створення спеціальної комісії з моніторингу та контролю за всією іноземною допомогою, що надається Україні, до складу якої входять представники кожної парламентської фракції.

Крім того, делегати ВР майже щотижня проводять віртуальні зустрічі зі своїми колегами з Європи, щоб переконатися, що законодавчі органи мають необхідну інформацію для виконання своїх наглядових функцій.

Читайте також: Тема Nord Stream 2 має бути закрита назавжди - Єрмак

Керівник ОПУ додав, що уряд також організовує брифінги для відповідних комітетів Конгресу США щодо нагляду за допомогою у сфері безпеки. Влада тісно співпрацює з новоприбулим аташе з питань оборони США, бригадним генералом Гарріком М. Хармоном. Він матиме безпрецедентний рівень доступу та підтримки з боку адміністрації Зеленського.

«Україна має перемогти і переможе, оскільки історія вчить нас, що ідеологічні агресори, такі як росія, не зупиняються на Криму. Вони йдуть на Київ, поки їх не зупинять», - додав Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, речник ЄС Пітер Стано заявив, що у Європейського Союзу немає жодних підстав сумніватися у зобов’язаннях уряду України із належного використання та обліку зброї, яка надходить в Україну за сприяння ЄС для забезпечення її права на самооборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-