Двом військовим рф повідомили про підозру – грабували цивільних

Двом військовим рф повідомили про підозру – грабували цивільних

Фото
Укрінформ
Прокуратура повідомила про підозру двом військовим зс рф; за інформацією слідства, вони обкрадали цивільне населення у захопленому селі у Харківській області.

Про це у Фейсбуці поінформував Офіс генерального прокурора, передає Укрінформ.

«Двом військовослужбовцям збройних сил рф, які обікрали цивільне населення окупованого села, заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, на початку березня 2022 року у селі Руські Тишки Харківського району, яке на той час перебувало під контролем росіян, старший стрілець і старший розвідник 25-ої мотострілецької бригади зс рф проникли до одного з приватних будинків.

Звідти, як зазначається, фігуранти викрали дорогоцінні прикраси та особисті речі.

«Серед «трофеїв» окупантів – ювелірні вироби із золота та срібла, ноутбук і колекція старовинних монет», - заявили у ОГП.

У відомстві додали, що награбоване не могло бути використано у військових цілях, тобто підозрювані викрали речі у цивільних виключно з метою особистої наживи, тим самим порушили вимоги Женевської конвенції.

Досудове розслідування за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури здійснює Управління СБУ в області.

Читайте також: Залишив місто без оборони: меру Костянтинівки повідомили про підозру

Як повідомлялося, на Київщині судитимуть мародерку, яка разом із росіянами грабувала будинки в Ірпені.

Фото: Фейсбук ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-