Вибух на аеродромі «Саки» вивів з ладу більш ніж половину бойових літаків чф рф - Reuters

Вибух на аеродромі «Саки» вивів з ладу більш ніж половину бойових літаків чф рф - Reuters

Укрінформ
Більш ніж половина бойових літаків морської авіації російського чорноморського флоту була виведена з ладу внаслідок вибухів на авіабазі поблизу міста Саки. 

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на західного експерта повідомляє Reuters.

Посадовець, який зголосився спілкуватися на умовах анонімності, заявив, що Україна послідовно досягає «кінетичних ефектів» глибоко в російському тилу, що має суттєвий вплив на матеріально-технічну підтримку армії рф та «значний психологічний вплив на російське керівництво».

Читайте також: Вибухи у Новофедорівці: росія приховує інформацію про загиблих та поранених

«Наразі ми оцінюємо, що події на аеродромі «Саки» 9 серпня вивели з експлуатації більш ніж половину бойових літаків морської авіації чорноморського флоту», - сказав чиновник.

За словами посадовця, загалом ситуація на фронті російсько-української війни зараз перебуває у стадії «майже оперативного застою».

«Сухопутні сили жодної зі сторін не мають достатньо зосередженої наземної бойової потужності для проведення ефективних наступальних дій, які істотно вплинули б на хід війни», - зазначив він.

Читайте також: Міф про «неприступну фортецю», або Як ЗСУ руйнують фальшивий образ Криму

Як повідомляв Укрінформ, після останніх вибухів у Криму окупанти закрили українцям в'їзд на півострів.

У тимчасово окупованому Криму в Севастополі ввечері, 18 серпня, пролунали вибухи на російському військовому аеродромі «Бельбек»

9 серпня сталися вибухи на військовому аеродромі Новофедорівці, біля міста Саки, в тимчасово окупованому Криму. Командування Повітряних сил ЗСУ заявляло, що у Новофедорівці було знищено дев’ять російських літаків.

Фото: Planet Labs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-