Під час «зачистки» прифронтових районів на сході СБУ затримала двох ворожих агентів

Під час «зачистки» прифронтових районів на сході СБУ затримала двох ворожих агентів

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали росіянина, якого фсб рф перекинула в Україну для збору розвідданих поблизу Краматорська.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час контрдиверсійної «зачистки» прифронтових районів на сході співробітники СБУ затримали двох російських агентів. Серед них – громадянин рф, який 5 років тому проходив строкову службу у Костромі. Його перекинули в Україну для проведення розвідувально-підривної діяльності як мирного мешканця Донеччини.

Викрили його на території Дружківки. Він активно поширював у соцмережах прокремлівські заклики на підтримку агресії проти України, зазначають у спецслужбі.

"Встановлено, що він був завербований кадровим співробітником фсб, який наразі входить до складу окупаційних угруповань рф. За його вказівкою агент прибув в Україну до початку повномасштабного вторгнення для збору розвідданих у районі Краматорська", - зауважують в СБУ.

За її даними, одержану інформацію агент передавав своєму «куратору» через анонімний Телеграм-канал, додаючи фото військових і цивільних об’єктів.

Іншого агента контррозвідка СБУ викрила у місті Білицьке Донецької області. Він «звітував» окупантам про маршрути переміщення військової техніки ЗСУ у прифронтових районах. Розвідінформацію передавав через «зв’язкового» - бойовика «днр». Для комунікації між собою використовували закриту групу в забороненій в Україні соцмережі.

Читайте також: СБУ затримала ворожого агента, який «провів» російську техніку під Київ

"В обох випадках окупанти використовували одержані від агентів дані для масованих ракетно-артилерійських обстрілів та планували проведення активних диверсійних дій поблизу лінії фронту", - наголосили в СБУ.

Обом затриманим повідомлено про підозри у скоєнні злочинів та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-