Загарбники завдали ракетних ударів по Торецьку, Краматорську, Бахмуту

Загарбники завдали ракетних ударів по Торецьку, Краматорську, Бахмуту

Укрінформ
На Донеччині російські загарбники вночі завдали ракетних ударів по населених пунктах Торецьк, Краматорськ і Бахмут.

Про це повідомила під час телемарафону речниця Донецької обласної військової адміністрації Тетяна Ігнатченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на цю годину маємо інформацію щонайменше про три ракетні обстріли, які окупанти здійснили у Торецьку, Краматорську і Бахмуту. Зокрема, зруйнували одну з будівель Краматорського коледжу технологій і дизайну, ракети прилетіли сюди близько 5-ї ранку. Також тривожна ситуація у Бахмуті, оскільки після ракетного обстрілу там триває зараз обстріл артилерійський. І на жаль, звідти вже є інформація про щонайменше одну загиблу", - сказала речниця.

За її словами, ніч на Донеччині була неспокійною: за минулу добу загинуло п'ятеро і поранено десятьох цивільних. В усіх містах Донеччини російські війська цілили по цивільних об'єктах.

Ігнатченко зазначила, що важкою є ситуація в Авдіївці, де обстріли з усіх видів озброєння не припиняються.

Водночас вона наголосила, що попри заяви загарбників Піски залишаються під контролем українських військ, тривають додаткові заходи, щоби втримати це селище, яке має стратегічне значення.

Речниця ОВА також укотре закликала людей бути розважливими - всі, хто не задіяні в роботі критичної інфраструктури чи в обороні області, мають виїхати за її межі.

За її словами, люди переважно дослухалися до закликів адміністрації і виїхали за межі області: наразі з 1 млн 670 тисяч людей, які проживали на Донеччині до 24 лютого, залишилося 350-370 тисяч. У межах обов'язкової евакуації, оголошеної з 2 серпня, з області виїхало вже близько 6 тис. людей.

Читайте також: На Авдіївському та Бахмутському напрямках тривають бої

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-