В ISW назвали можливі причини нічних вибухів в окупованому Криму

В ISW назвали можливі причини нічних вибухів в окупованому Криму

Укрінформ
Точна інформація про походження та наслідки вибухів у тимчасово окупованому Криму - у Севастополі, в районі авіабази Бельбек, та в Керчі, - про які повідомлялося ввечері 18 серпня, поки що відсутня, однак Інститут вивчення війни перерахував можливі причини, через які вони могли статися.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

Аналітики Інституту звертають увагу на вибухи поблизу Севастополя цієї ночі, стверджуючи, що їх причиною може бути російська протиповітряна оборона, українська розвідка чи обстріл. Також вони не виключають і погане поводження росіян зі своєю технікою та розхитані нерви російських окупантів, які, ймовірно, готуються до атак у районах, що раніше вважалися недосяжними для української армії.

ISW зазначає, що не може самостійно перевірити, чи російські ППО збили український безпілотник, як про це заявляли місцеві гауляйтери, і чи був взагалі якийсь безпілотник у Керчі чи Бельбеку.

Читайте також: Вибухи біля аеродрому Бельбек під Севастополем: окупанти знову кажуть про ППО

На думку аналітиків, українські війська, ймовірно, продовжать кампанію з завдання ударів по військових об'єктах росії в окупованому Криму, щоб послабити можливості логістики окупантів та їх можливості щодо підтримки операцій на західному березі Дніпра.

Також в ISW знову звертають увагу на те, що російські окупанти мають намір вчинити на ЗАЕС провокацію й звинуватити у цьому Україну.

“Видається, що міністерство оборони росії створює інформаційні передумови для обвинувачення українських сил в майбутніх фейкових операціях на ЗАЕС”, - стверджує ISW.

Читайте також: Штатам відомо про випадки знущань росіян над співробітниками ЗАЕС - Держдеп

У сьогоднішньому аналізі вперше з 6 липня також не згадується про жодні територіальні здобутки росії.

Як повідомлялося, у четвер ввечері в тимчасово окупованому Криму пролунала низка вибухів, у тому числі й біля військових об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-