Ворог наступав на Краматорському та Бахмутському напрямках - відійшов із втратами

Ворог наступав на Краматорському та Бахмутському напрямках - відійшов із втратами

Дані Генштабу
Укрінформ
Війська рф здійснили наступ на Краматорському та Бахмутському напрямках, проте успіху не мали і відступили з втратами.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, відновленні боєздатності підрозділів, що зазнали втрат, а також недопущенні можливого контрнаступу Силами оборони», - йдеться у повідомленні.

За інформацією Генштабу, на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація залишилася незмінною. Ворог обстріляв зі ствольної артилерії райони населених пунктів Студенок, Павлівка та Велика Писарівка Сумської області.

На Харківському напрямку ворог намагається утримати зайняті позиції, провести заходи відновлення боєздатності підрозділів, що зазнали втрат, поповнити запаси логістичного забезпечення військ. Загарбники поповнили угруповання батальйонною тактичною групою та розгорнули додаткові комплекси радіоелектронної боротьби.

Ворог задіяв танки, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню для обстрілів районів населених пунктів Уди, Калинове, Слатине, Дергачі, Питомник, Базаліївка, Руська Лозова, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Кутузівка, Старий Салтів, Іванівка, Гусарівка, Печеніги, Леб’яже, Коробочкине, Стара Гнилиця, Слобожанське, Чепіль та Великі Проходи. Загарбники також завдали авіаударів поблизу Верхнього Салтова, Старого Салтова та Баранівки.

Читайте також: Морські піхотинці знищили ворожу установку «Піон»

На Слов'янському напрямку ворог здійснив обстріли зі ствольної та реактивної артилерії поблизу н.п. Грушуваха, Велика Комишуваха, Краснопілля, Дібрівне, Вірнопілля, Бражівка, Червоне, Адамівка, Мазанівка, Норцівка, Долина, Богородичне.

За даними Генштабу, на Краматорському напрямку зафіксовано обстріли поблизу Сіверська, Серебрянки, Роздолівки, Григорівки, Спірного, Верхньокам'янського, Званівки, Івано-Дар'ївки, Федорівки, Берестового, Веселого, Кривої Луки. Крім того, ворог завдав авіаудару поблизу Спірного.

Загарбники здійснили безуспішну спробу наступу на напрямку Миколаївка – Виїмка, зазнали втрат і відступили.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював із танків та артилерії різних типів райони населених пунктів Бахмут, Соледар, Зайцеве, Яковлівка, Кодема, Білогорівка, Вершина та Залізне. Загарбники задіяли авіацію для ударів по районах Соледара, Бахмута, Яковлівки, Зайцевого, Покровського, Веселої Долини та Білогорівки.

Читайте також: На Донецькому напрямку нацгвардійці знищили два ворожі танки

"Наступальними та штурмовими діями противник намагався прорвати оборону наших військ та просунутися з районів Володимирівки, Покровського, Клинового, Семигір’я і Гольмівського у напрямку міста Бахмут. Успіху не мав, відійшов", - зазначають у Генштабі.

На Авдіївському напрямку із танків, ствольної та реактивної артилерії вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, Піски, Опитне, Первомайське, Невельське, Кам’янка, Веселе, Новобахмутівка, Нетайлове, Нью-Йорк та Юр’ївка.

Загарбники задіяли авіацію для ударів безпосередньо по Красногорівці.

У Генштабі поінформували, що ворог здійснив невдалі спроби поліпшити тактичне положення на напрямках Верхньоторецьке – Камʼянка, Новоселівка Друга – Авдіївка, Піски – Первомайське та Лозове – Первомайське.

Читайте також: Загарбники побоюються контрнаступу ЗСУ на День Незалежності - перехоплення розвідки

На Новопавлівському напрямку зафіксовано обстріли поблизу Павлівки, Володимирівки, Великої Новосілки, Вугледара, Времівки, Новомихайлівки, Пречистівки, Золотої Ниви. Загарбники також завдали авіаудар неподалік Вугледара.

"Наступальними діями ворог намагався поліпшити тактичне положення на напрямку Тарамчук – Водяне. Дістав жорстку відсіч та відступив", - зазначають у Генштабі.

За його інформацією, на Запорізькому напрямку не припинялись обстріли з усіх наявних засобів вогневого ураження уздовж лінії зіткнення. Ворог задіяв авіацію поблизу Щербаків, Залізничного та Новоандріївки.

На Південно-Бузькому напрямку ворожі підрозділи продовжують зосереджувати свої зусилля на утриманні зайнятих позицій та недопущенні створення Силами оборони сприятливих умов для проведення контрнаступальних дій.

"Окупанти посилили угруповання силами до двох батальйонних тактичних груп за рахунок резерву та переміщення окремих підрозділів з інших напрямків", - заявили у Генштабі.

Читайте також: ЗСУ на півдні знищили російську «Легенда-2» та протитанковий комплекс

Зазначається, що російські війська завдали авіаударів поблизу Білогірки, Білої Криниці та Лозового. Велику увагу ворог приділяє веденню повітряної розвідки БпЛА.

За інформацією Генштабу, в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два ворожі носії крилатих ракет морського базування.

«Українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії», - підкреслюють у Генштабі.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 18 серпня ліквідували близько 44,3 тисяч російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-